Nice Ladies

Mariia Ponomarova

Film

Oekraïense cheerleaders op leeftijd houden vast aan hun vriendschap terwijl ze elk op hun eigen manier met het trauma van de oorlog omgaan.

De escalatie van de oorlog van Rusland tegen Oekraïne stelt de schijnbaar onbreekbare band van een aanstekelijk cheerleadingteam van 50-plussers genaamd ‘Nice Ladies’ op de proef. Ze staan voor onmogelijke keuzes tussen moederland en grootmoederschap, en tussen blijven en vluchten. Teamlid Sveta vlucht met haar familie naar Nederland, terwijl aanvoerder Valia en coach Nadia achterblijven in de herhaaldelijk gebombardeerde stad Kharkiv. Het team is uit elkaar gerukt en ondanks de terreur, het verdriet en de pijn van Sveta’s survivor’s guilt proberen de ladies contact te houden om de hoop niet te verliezen. Is het team in staat om te herenigen, hun zusterschap te redden en om een gemeenschappelijke taal te vinden ondanks de groeiende littekens van de oorlog?

Wat begint als een ludieke film over vrouwen die strijden tegen de stigma’s van ouder worden, verandert in een oorlogsdocumentaire waarin de burgerslachtoffers heel dichtbij komen.

De Volkskrant

Van zwaaien met pompoms naar vluchten voor je leven. Dit alles dicht op de actualiteit gefilmd, bijna als een nieuwsreportage.

de Filmkrant

Food & Film | € 24

Bij het Food & Film arrangement heb je de keuze uit alle hoofdgerechten van onze avondkaart én een filmkaartje voor maar € 24 (bij films langer dan 130 minuten € 25).

Bestel onderaan de pagina je combi-ticket.

Kom je eten voordat de film begint? Dan adviseren we je om minimaal 1 uur voor aanvang van de film aan te schuiven in het restaurant.

Meer informatie
Food & Film | € 24

Regie Mariia Ponomarova
Cast

N.v.t.

Genre Documentaire
Land Nederland, Oekraïne
Gesproken taal Oekraïens
Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur 92 minuten
Kijkwijzer
Datum wo 19-06
Tijd 13:20 tot 14:55
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 4
Bestel tickets
Datum do 20-06
Tijd 13:40 tot 15:15
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 4
Bestel tickets
Datum ma 24-06
Tijd 13:20 tot 14:55
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 4
Bestel tickets

Ook interessant voor jou