Amstel Quartet & Steve Coleman

Amstel Quartet & Steve Coleman

November Music / Amstel Quartet & Steve Coleman

Levens verbonden met de bezielde klank van de saxofoon. De Amerikaanse saxofonist en componist Steve Coleman gaat een eenmalige, langverwachte samenwerking aan met Nederlands vooruitstrevendste saxofoonkwartet, het Amstel Quartet. 

‘Een droom die uitkomt’, benadrukken de leden van het Amstel Quartet. Steve Coleman geldt al jaren als een van de meest visionaire jazzmusici van Amerika. In 2014 kreeg hij de prestigieuze MacArthur Fellowship, ook wel de Genius Award genoemd. In zijn muziek hoor je de spirituele invloeden van John Coltrane, wereldmuziek, funk, maar ook de wonderschone magie van wiskundige patronen. In 2016 was Steve Coleman als eens te gast tijdens November Music, toen met zijn formatie The Council of Balance en het DoelenEnsemble. Nu komt hij terug voor een nieuwe spannende samenwerking met de vier saxofonisten van het Amstel Quartet.

Coleman is een rusteloze zoeker die voortdurend op nieuwe uitdagingen aanstuurt. Samen met het Amstel Quartet doorkruist Coleman zijn veelzijdige oeuvre, wordt er geïmproviseerd en klinkt er zelfs een nieuwe compositie. Coleman schrijft speciaal voor het Amstel Quartet een nieuw werk. Amstel Quartet staat bekend om zijn gewaagde keuzes en bijzondere repertoire, dat reikt van Philip Glass en Simeon ten Holt, tot onbekendere eigentijdse toondichters als Georgs Pelecis en Hugues Dufourt. 


PROGRAMMA
Steve Coleman - nieuw werk (compositieopdracht November Music en Amstel Quartet)

Steve Coleman - altsaxofoon

Amstel Quartet
Remco Jak - sopraansaxofoon
Olivier sliepen - altsaxofoon
Bas Apswoude - tenorsaxofoon
Harry Cherrin - baritonsaxofoon

Datum zo 06-11
Tijd 19:00 - 20:00
Genre Muziek
Prijs € 18,00 NM Normaal
€ 9,00 NM Festivalpas
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets

Ook interessant voor jou