Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Aruán Ortiz Ensemble

Flamenco Criollo

Locatie: Grote Zaal Verkadefabriek
November Music

In vooruitstrevende jazzkringen zingt de naam van de Cubaans-Amerikaanse pianonist Aruán Ortiz al een tijdje rond. ‘Een van de creatiefste en origineelste componisten van de wereld’, schreef The Art Music Lounge. The New York Times noemde Ortiz een ‘creatieve krachtpatser’.

De in Brooklyn woonachtige Ortiz heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld: een spanningsvolle smeltkroes van Afro-Cubaanse rumba, Afrikaanse ritmes, eigentijds klassiek en moderne jazz à la Ornette Coleman, Paul Bley en Thelonious Monk. Ortiz speelde en toerde al met geestverwanten als Wadada Leo Smith, Don Byron, Nicole Mitchell en William Parker. Ook de Volkskrant was lovend over een eerder optreden: ‘Aruán Ortiz bouwt voortdurend spanning op.’ Nu komt hij naar November Music met zijn meest ambitieuze project tot nu toe, Flamenco Criollo. Een heuse wereldpremière in samenwerking met de Flamenco Biënnale Nederland.

Aruán Ortiz stelde op verzoek van de Flamenco Biënnale een uniek ensemble samen om de roots van de flamenco te onderzoeken. Musici uit Marokko, Palestina, Cuba, de VS en Spanje brengen melancholische klanken uit Al-Andaluz en energieke ritmes uit Afrika in verrassende hedendaagse composities. In het grootschalige werk grijpt Ortiz terug op de oermelodieën van Moorse origine. Melodieën die via het achttiende-eeuwse Spanje naar het koloniale Cuba overwaaide. Een krachtige klanktaal die opduikt in de vele populaire Cubaanse liederen.

Met zijn Flamenco Criollo Ensemble brengt bandleider en pianist Ortiz de veelkleurigheid van deze wereldse muziektaal op eigen wijze tot leven. Musici uit Marokko, Palestina, Cuba en de USA sluiten zich bij Ortiz aan. Daarnaast zetten flamencozanger Ismael de la Rosa en dansers María Moreno een kroon op deze ongetwijfeld memorabele muzikale ontmoeting.

In samenwerking met Flamenco Biënalle Nederland.

Datum vr 12-11
Tijd 20:30 - 21:45
Genre Muziek
Prijs € 18,00 NM Normaal
€ 9,00 NM XL Pas
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook iets voor jou