Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Brad Mehldau Trio

Locatie: Brabanthallen (Theater aan de Parade)
November Music

Geen jazzpianist is de laatste decennia zo invloedrijk geweest als Brad Mehldau. Als een Picasso van de piano schildert de Amerikaan vol branie met klankkleuren, muziekgenres en stemmingen. Wereldwijd omarmen muziekliefhebbers zijn lef om nieuwe muzikale paden uit te stippelen. Nu komt hij met zijn vaste trio naar November Music voor een ongetwijfeld furieuze, enerverende set.

Als een van de eerste jazzpianisten sloeg Mehldau bruggen tussen rock, pop, jazz en klassiek. Of het nu Radiohead en The Beatles zijn, of Bach en Brahms, in de handen van Mehldau ontstaat er iets totaal nieuws. Een pianist die zich keer op keer uit de comfortzones dwingt en resoluut naar de sterren reikt. Zo schreef hij de persoonlijke Suite: April 2020 tijdens de voor veel artiesten zo beklemmende coronaperiode. In het verleden werkte Mehldau nauw samen met jazzcoryfeeën als Pat Metheny, Joshua Redman, Charlie Haden en Lee Konitz. Sinds de jaren negentig worden Mehldau’s prestaties bedolven onder de prijzen. In 2020 won hij een Grammy voor het album Finding Gabriel. Dit jaar kreeg Mehldau nog een Grammy nominatie voor zijn samenwerking met Joshua Redman, Christian McBride en Brian Blade.

Met zijn vaste kompanen, bassist Larry Grenadier en slagwerker Jeff Ballard, richt Mehldau zich op eigen gloednieuw repertoire en de rijke historie van jazzstandards en popmuziek. Spitse, elegante trio-improvisaties waarbij het trio de spanningsboog continu weet op te rekken. Op hun laatste album Seymour Reads The Constitution! improviseert de groep lustig op thema’s van de Beach Boys, Sam Rivers en Paul McCartney. de Volkskrant bekroonde het album met vijf sterren: ‘Swingend, dringend en toegankelijk tegelijk’.

Datum do 11-11
Tijd 20:30 - 22:00
Genre Muziek
Prijs € 30,00 NM Normaal
€ 15,00 NM XL Pas
€ 28,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou