Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Bram Stadhouders & B.O.X.

Locatie: Clubzaal Verkadefabriek
November Music

De fijnmazige, gewichtloze ensembleklank van barokmuziek blijft moderne musici inspireren. De klaterende klanken van het klavecimbel of de droeve hobo hoor je terug in de filmmuziek van Ennio Morricone, maar ook in veel jazz en popmuziek. De Nederlandse improvisator, gitarist en componist Bram Stadhouders laat nu ook zijn licht schijnen op barokmuziek. In een nieuw opdrachtwerk voor November Music combineert Stadhouders de kristalheldere barokinstrumentatie met de magie van elektronische muziek en improvisatie.

Stadhouders schrijft zijn nieuwe werk voor het vooruitstrevende Belgische barokgezelschap B.O.X (Baroque Orchestration X). Een hoogstaand ensemble dat uitsluitend werkt met popmusici zoals Efterklang, Eefje de Visser, Spinvis, My Brightest Diamond, Valgeir Sigurdsson en Richard Reed Parry (Arcade Fire).

Het nieuwe opdrachtwerk van Stadhouders is een sprankelende herinnering en eerbetoon aan de oude barokinstrumenten. Elk instrument - van theorbe en klavecimbel tot natuurtrompet en baroktrombone - wordt door de componist helder uitgelicht. Met behulp van elektronica, elektrische gitaar en synthesizer creëren B.O.X en Stadhouders een melodieus klanklandschap.

Voor Bram Stadhouders is het niet de eerste keer dat hij de samenwerking aangaat met een klassiek ensemble. Zo stond hij al eens op November Music met Nederlandse Kamerkoor. B.O.X is speciale gast tijdens November Music en treedt tijdens het festival ook nog op met de Belgische pop noir formatie Dez Mona op zondag 7 november. The New York Times is alvast lovend over B.O.X: ‘Vol klasse, sensueel, ongelofelijk kunstzinnig en onmiskenbaar eigentijds’.

PROGRAMMA
Bram Stadhouders - new work*
*Compositieopdracht November Music
B.O.X
Bram Stadhouders - gitaar

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL
Datum wo 10-11
Tijd 19:00 - 20:00
Genre Muziek
Prijs € 14,00 NM Normaal
€ 7,00 NM XL Pas
€ 12,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over.