Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Cappella Amsterdam & Rima Khcheich

Locatie: Jheronimus Bosch Art Center
November Music

Het Middellandse zeegebied is een broedplaats voor kleurrijke uitwisselingen op kunst- en muziekgebied. De hele wereld komt er samen: van Arabische muziek tot balkanklanken, invloeden uit het Midden-Oosten en Europese jazz. De onverdroten zeeschuimers van Cappella Amsterdam richten hun muzikale kompas tijdens het concertprogramma al-Bahr Mare Nostrum op vocale klankkunsten uit de regio van de Middellandse Zee. 

Daarvoor heeft het koor twee absolute specialisten uitgenodigd. De Libanese zangeres Rima Khcheich weet als geen ander de klankwerelden van het Midden-Oosten en jazzmuziek te overbruggen. Ze werkte al samen met Yuri Honing, Tony Overwater, Maarten Ornstein en het Dudok Strijkkwartet. Khcheich staat bekend om haar intense interpretaties van klassieke Arabische muwashahat (een middeleeuwse Moors/Arabische liedvorm) en oude Byzantijnse liederen. Bijzonder is ook de komst van zangeres Amira Medunjanin  die laat horen hoe je de sevdalinka vertolkt, de oorspronkelijke, met emoties overladen volksmuziek uit Bosnië-Herzegovina.

Speciaal voor deze gelegenheid schrijft de Iraans-Nederlandse componiste Aftab Darvishi nieuw werk. Een veelgevraagd componiste die al in zee ging met het Kronos Quartet, Hermesensemble, Oerknal en De Ereprijs. Vorig jaar ging haar opera Turan Dokht in première tijdens het Holland Festival.

Van de Nederlandse componist Gerard Beljon klinkt bovendien een reprise van zijn Planctus Cygni (voor onder meer kamerkoor en instrumentale solisten) dat vorig jaar zo veel bijval kreeg tijdens November Music. In zijn Klaagzang van de zwaan verweeft Beljon klanken uit het oosten en westen met de sacrale intensiteit van oude muziek. 

De twee hedendaagse werken worden ingebed in traditionele (koor)werken uit de hele regio van de Middellandse Zee. Voor dit speciale koorproject is er een keur aan instrumentalisten uitgenodigd die Cappella Amsterdam wegwijs maken door het exotische repertoire. Aan het roer staat dirigent Leonard Evers.

In samenwerking met het Ud Festival


PROGRAMMA

al-Bahr Mare Nostrum

Aftab Darvishi - HamZad (My Fellow)
Gerard Beljon - Planctus Cygni *
Anoniem - selectie uit Cantigas de Santa Marina van Alfonso X el Sabio

Traditionele werken uit onder meer Libanon, Syrië, Egypte, Bosnië-Herzegovina, Marokko en Tunesië

* Compositieopdracht November Music

Cappella Amsterdam o.l.v. Leonard Evers

Amira Medunjanin - zang
Rima Khcheich - zang
Ahmed El Maai - ud, kanun en zang
Sabra El Bahri-Khatri - zang
Laura Rodrigues Lopes - zang
Raphaela Danksagmüller - duduk, fujara
Beate Loonstra - harp
Misagh Joolaee - kamancheh
Modar Salama - percussie

Datum za 06-11
Tijd 21:00 - 22:15
Genre Muziek
Prijs € 20,00 NM Normaal
€ 10,00 NM XL Pas
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou