Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Dave Douglas

Secular Psalms

Locatie: Azijnfabriek
November Music

Het Lam Gods van Jan van Eyck wordt als een van de grote schilderwerken ooit beschouwd. Wie een bezoekje brengt aan Gent kan niet om dit meesterwerk heen dat nu volledig is gerestaureerd. Ook de Amerikaanse trompettist en jazzvernieuwer Dave Douglas is betoverd door Van Eycks vijftiende-eeuwse magnum opus. De beeldende, tijdloze kracht van de Vlaamse primitieven raakt een gevoelige snaar bij Douglas.

Dave Douglas is vooral bekend als belangrijkste steunpilaar van de New Yorkse improvisatiescene en werkt al decennia nauw samen met John Zorn. Als een eerbetoon aan de Vlaamse pionieren van de kunst heeft Douglas nu een weidse jazzcompositie geschreven, Secular Psalms. Als uitgangspunt voor zijn muzikale tijdreis neemt hij het gewijde, meerstemmige werk van de Vlaamse muziekvernieuwer Guillaume Dufay, tijdgenoot van Jan van Eyck.

Douglas weet zich voor Secular Psalms omringd door een ware internationale topcast aan musici, onder wie de Amerikaanse stercelliste Tomeka Reid (The Art Ensemble of Chicago), slagwerker Lander Gyselinck (Stuff., Beraadgeslagen, LABtrio), Frederik Leroux (gitaren, banjo), Rozanne De Scheemaecker (hoorn, zang) en Marta Warelis (piano, pocket organ). 

In samenwerking met de Handelsbeurs Gent (B)

Datum za 06-11
Tijd 20:30 - 21:45
Genre Muziek
Prijs € 16,00 NM Normaal
€ 8,00 NM XL Pas
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou