Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Ensemble Modern

Portret Rebecca Saunders #1

Locatie: Willem Twee Toonzaal
November Music

Met reuzenstappen wandelt de Britse componiste Rebecca Saunders (1967) door het eigentijdse muzieklandschap. Geen enkele liefhebber van opwindende, actuele muziek kan om haar vitale creaties heen. Fysieke, intense muziek die je live moet ervaren. Als geen ander speelt ze met timbres en toonhoogtes, op zoek naar een ultieme, onontdekte expressie.

Uitvoerders gaan vol vuur mee in haar creatieve slipstream en vergen en passant het uiterste van hun krachten. In 2019 won Saunders als eerste vrouwelijke componist de prestigieuze Ernst von Siemens muziekprijs, waarmee ze in een rijtje komt met wegbereiders als György Ligeti, Wolfgang Rihm en Mauricio Kagel. In 2018 zette November Music het dynamische oeuvre van Saunders al in de schijnwerpers. Dit jaar is ze een van onze componisten-in-focus met twee portretconcerten door Ensemble Modern. Het in 1980 opgerichte Duitse ensemble behoort tot de elitetroepen van de eigentijdse muziek. Van Steve Reich tot Frank Zappa, componisten kloppen maar al te graag bij ze aan voor een ongehoorde klankervaring.

Tijdens dit concert in de Willem Twee Toonzaal neemt Ensemble Modern de luisteraar mee op een caleidoscopische reis langs het intieme kamermuziekoeuvre van Saunders. Zo klinken onder meer werken voor viool en hobo (To and fro), cellosolo (Solititude), trompetsolo (Blaauw) en altvioolsolo (Hauch). Daarnaast klinkt de vorig jaar voltooide pianosolo To an utterance.

Op vrijdag 12 november speelt Ensemble Modern een aantal grotere ensemblewerken van Rebecca Saunders.


PROGRAMMA

Rebecca Saunders - To and fro (for violin and oboe)
Rebecca Saunders - Hauch (for viola)
Rebecca Saunders - Blaauw (for double-bell trumpet)
Rebecca Saunders - Fury (for double bass)
Rebecca Saunders - Solitude (cello)
Rebecca Saunders - to an utterance -(for piano solo)

Ensemble Modern

Datum do 11-11
Tijd 20:30 - 21:45
Genre Muziek
Prijs € 18,00 NM Normaal
€ 9,00 NM XL Pas
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou