Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Ensemble Modern

Portret Rebecca Saunders #2

Locatie: Grote Kerk
November Music

Tijdens November Music 2018 was het één van de absolute hoogtepunten: de uitvoering van Skin van de Britse componiste Rebecca Saunders. Een zinderende trip voor ensemble en sopraan die meteen om een reprise vroeg. Die komt er nu. Dit jaar is zij een van onze componisten-in-focus met nieuw en recent werk uitgevoerd door topensembles en solisten.

Met Skin kruipt Saunders letterlijk onder de huid van de luisteraar. Teksten van Samuel Beckett en James Joyce dienden ter inspiratie. Net als toen neemt ook nu weer sopraan Juliet Fraser de intense solistenrol van Skin op zich. Verder brengt Ensemble Modern tijdens dit speciale programma rondom Saunders de composities Fury II en Scar.

Naast Skin speelt Ensemble Modern het ensemblewerk Fury II (2009), een concert voor contrabas en ensemble. Muziek waarmee Saunders een enorme brok energie ontketent. In Fury II verkent de componiste haar fascinatie voor diep pulserende klanken en percussieve mogelijkheden van de contrabas. Ook het recente Scar (2018-2019) voor vijftien solisten en dirigent staat op het programma. Een indringend werk waarmee de componiste de klankschoonheid van imperfectie en geweld op de huid zit. Of zoals Saunders het zelf verwoordde bij de première: ‘Dit stuk is een waar beest: lang, virtuoos en heel intens.’

De in Berlijn wonende Rebecca Saunders staat bekend om haar expressieve, dynamische muziek en subtiele klankkleurschilderingen. In 2019 won Saunders als eerste vrouwelijke componist de prestigieuze Ernst von Siemens muziekprijs, waarmee ze in een rijtje komt met wegbereiders als György Ligeti, Wolfgang Rihm en Mauricio Kagel. Zij was in 2018 al een keer te gast tijdens November Music.

Speciaal voor November Music brengt het elitekorps van Ensemble Modern een tweedelig portret van Rebecca Saunders. Naast het programma met ensemblewerken wordt op donderdag 11 november haar kamermuziek in de Willem Twee Toonzaal uitgevoerd.

Het wereldberoemde Ensemble Modern uit Frankfurt was in 2019 al een keer te gast tijdens November Music en wordt gezien als een van de allerbeste ensembles voor nieuwe muziek. Zij vierden in 2020 hun 40-jarig bestaan.


PROGRAMMA

Rebecca Saunders - Fury II
Rebecca Saunders - Scar
Rebecca Saunders - Skin

Ensemble Modern onder leiding van Michael Wendeberg
Juliet Fraser - sopraan)
Paul Cannon - contrabas

 

Datum vr 12-11
Tijd 20:30 - 22:00
Genre Muziek
Prijs € 22,00 NM Normaal
€ 11,00 NM XL Pas
€ 20,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou