Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Ensemble Musikfabrik/Richard Rijnvos

Locatie: Grote Kerk
November Music

Energieopwekkende concerten als een perfect geoliede muziekmachine waar ieder radertje en schroefje er toe doet. Ieder optreden van het Duitse gezelschap Musikfabrik is er eentje om te koesteren. Na Ensemble Intercontemporain (2017), Klangforum Wien (2018) en Ensemble Modern (2019) is dit het vierde internationale topensemble op rij dat November Music naar ’s-Hertogenbosch haalt. In het verleden is Musikfabrik al een aantal malen te gast geweest op het festival en iedere keer trakteerde het topensemble op vlijmscherp gespeeld, opwindend eigentijds repertoire. Ditmaal komt het ensemble in grote bezetting en presenteren ze premières van Nederlander Richard Rijnvos en de Duitse componist Enno Poppe.

Poppe goochelt een ongetwijfeld fantasierijke muzieksurprise uit de hoge hoed. Heerlijk onvoorspelbare en spectaculaire muziek waarin je klankschaduwen van Poppe’s favoriete componisten Wolfgang Rihm, Frank Zappa en Igor Stravinsky kunt ontwaren. In opdracht van November Music voegt Richard Rijnvos een nieuw werk toe aan zijn succesvolle reeks Riflessi waarbij hij zich liet inspireren door de bezetting van het wereldberoemde werk Octandre van Edgar Varèse uit 1923. De componist over zijn nieuwe werk: ‘Ik vergelijk het nieuwe werk enigszins met wat Christo destijds heeft gedaan met de Ponte Neuf in Parijs en de Reichstag in Berlijn: een in gekleurde lakens ingepakt object (Octandre) dat nog een beetje herkenbaar is door de contouren.’

Twee jaar geleden speelde Ives Ensemble tijdens het festival nog een schitterend langzaam deel uit deze serie. Met de reeks reflecteert Rijnvos steeds op het werk van een grote voorganger. Dat levert intrigerende muzikale vergezichten op die net even anders uitpakken dan je zou verwachten. In zijn nieuwe werk Riflesso sull’incontro buigt Rijnvos zich over het mythische werk Octandre van Edgard Varèse.

In samenwerking met Muziekgebouw aan ‘t IJ. Mede mogelijk gemaakt door Goethe Institut.


PROGRAMMA

Richard Rijnvos - Riflesso sull’incontro *
Enno Poppe - new work

* Compositieopdracht November Music

Ensemble Musikfabrik o.l.v. Enno Poppe

Datum za 06-11
Tijd 19:00 - 20:15
Genre Muziek
Prijs € 20,00 NM Normaal
€ 10,00 NM XL Pas
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou