Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Ensemble Nikel & Noa Frenkel

Locatie: Willem Twee Toonzaal
November Music

Van Tel Aviv tot Brussel en Zurich. Musici uit alle windstreken komen samen in het internationaal opererende ensemble Nikel. Een uitzonderlijk kwartet dat net als het Nederlandse Ensemble Klang een bond smeedt tussen elektrische en akoestische instrumenten. Al sinds 2006 verkent Nikel de explosieve en expressieve mogelijkheden van saxofoon, elektrische gitaar, slagwerk en piano. Nikel werkt nauw samen met vooraanstaande componisten als Chaya Czernowin, Helmut Oehring, Stefan Prins en Philippe Hurel. Festivals als Wien Modern, Ultraschall, Darmstadt en Bang on a Can New York nodigden Nikel al uit.

De energieke bezetting is een ferme uitdaging voor iedere componist. In opdracht van November Music en Donaueschinger Musiktage dat exact 100 jaar bestaat schrijft de Duits-Britse festivalcomponist Rebecca Saunders een nieuw werk voor Nikel. Daarbij wordt Nikel vergezeld door de in Nederland woonachtige contra-alt Noa Frenkel. Een veelzijdige zangeres die al schitterde in opera’s van Stockhausen (Sonntag aus Licht) en Chaya Czernowin (Pnima), maar ook Mozart en Gesualdo op haar repertoire heeft staan. Daarnaast is Frenkel regelmatig te gast bij Nederlandse ensembles voor eigentijdse muziek als Asko|Schönberg en MAE.

Nikel paart het gloednieuwe werk van Saunders aan een opdrachtwerk van de  Donaueschinger Musiktage voor kwartet en elektronica van de Turks-Amerikaanse Didem Coskunseven (1985). Een componiste die in haar multimediale muziekprojecten vooral streeft naar een vurige, zintuiglijke ervaring.

Ensemble Nikel bestaat uit Patrick Stadler (saxofoon), Yaron Deutsch (elektrische gitaar), Brian Archinal (percussie) en Antoine Françoise (piano).

In samenwerking met Donaueschinger Musiktage


PROGRAMMA

Rebecca Saunders - new work*
Didem Coskunseven - new work*

* compositieopdracht November Music en Doaueschinger Musiktage

Ensemble Nikel
Noa Frenkel - alt

Datum vr 12-11
Tijd 19:00 - 20:00
Genre Muziek
Prijs € 16,00 NM Normaal
€ 8,00 NM XL Pas
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou