Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Explore Ensemble & Juliet Fraser

Locatie: Willem Twee Toonzaal
November Music

Het Engelse hedendaagse muziekensemble Explore brengt in samenspraak met geestverwant en sopraan Juliet Fraser een concertprogramma enkele van de kleurrijkste vrouwelijke componisten van dit moment. Explore Ensemble is met zijn unieke sextetbezetting van fluit, klarinetten, strijkers en piano tot een vaste waarde van het Britse muzieklandschap uitgegroeid. De groep werkt graag samen met jonge componisten waarbij experimenten met elektronica niet uit de weg worden gegaan. Op hun repertoire staan composities van gelouterde namen als Luigi Nono, Rebecca Saunders, Peter Ablinger en Gérard Grisey. Samen met sopraan Juliet Fraser speelt Explore ditmaal de allernieuwste kamermuziek van Nicoline Soeter, Joanna Bailie en Lisa Illean.

Bailie schrijft een uitgebreid werk voor sextet en video, terwijl in A through-grown earth van Lisa Illean een hoofdrol wordt opgeëist door elektronica en sopraan Juliet Fraser. De Nederlandse componiste Nicoline Soeter combineert eveneens de vocale kracht van Fraser met de kristalheldere sextetklank. In haar werk Solution bezingt Soeter de magie van onze herinneringen en persoonlijke gewaarwordingen. De componiste over haar werk: ‘Niet alleen de hersenen slaan herinneringen op, maar ook de rest van het lichaam draagt een persoonlijk en collectief archief bij zich. Een impliciet geheugen waarmee we ons voortdurend tot onze natuurlijke en sociale omgeving verhouden. Solution is een gedicht en compositie waarin ik mijn persoonlijke gewaarwordingen poog te restaureren en te projecteren op een omgeving die me dierbaar is.’


Explore Ensemble bestaat uit Taylor MacLennan (fluit), Alex Roberts (klarinet), Siwan Rhys (piano), David Lopez (viool), Morag Robertson (altviool), Deni Teo (cello) en Nicholas Moroz (artistiek leider en elektronica).

PROGRAMMA

Lisa Illean - A through-grown earth
Joanna Bailie - Dissolve*
Nicoline Soeter - Solution*

*Compositieopdracht November Music

Explore Ensemble
Juliet Fraser - sopraan

 

Datum ma 08-11
Tijd 20:30 - 21:30
Genre Muziek
Prijs € 18,00 NM Normaal
€ 9,00 NM XL Pas
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou