Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Explore Ensemble / Mauro Lanza

Locatie: Willem Twee Kunstruimte

In de Middeleeuwen werd de weelderige natuur in vier koninkrijken onderverdeeld: dieren, planten, stenen/mineralen en fossielen. Oftewel Systema Naturae in goed Latijn. De twee Italiaanse componisten Mauro Lanza en Andrea Valle brengen dit archaïsche natuurvisioen tot leven in een duizelingwekkende concertinstallatie met live musici. Het componistenduo heeft zich niet ingehouden. Hun ruim één uur durende compositiecyclus Systema Naturae (2013-2017) is opgebouwd uit vier delen: Regnum Animale; Regnum Vegetabile: Regnum Lapideum en Fossilia.

Alle ogen zijn straks gericht op hun spectaculaire installatie van ‘levende machines’. Een bonte verzameling van elektromechanische instrumenten die een lust zijn voor oog en oor. Verwacht een slagwerkinstallatie met elektrische messen, doorgedraaide platenspelers, fluiten en mondharmonica’s die door haardrogers worden aangedreven en een hele set ratelende alarmklokjes en deurbellen. Iedere installatie vertegenwoordigt één van de vier natuurrijken.

De musici van het Britse Explore Ensemble vervullen een hoofdrol tijdens Systema Naturae. Ze laten hun instrumentale klanken subtiel opgaan in de hemelse noise-orgie van de levende machines. Het klankresultaat is een hypnotisch klankenreservaat dat prettige herinneringen oproept aan de legendarische, heerlijk absurde noise-orkesten van de twintigste-eeuwse Italiaanse futuristen. Een kolfje naar de hand van het Explore Ensemble uit Londen dat sinds de oprichting in 2012 al werk uitvoerde van componisten als Rebecca Saunders, Joanna Bailie, Oliver Leith, Fausto Romitelli en Salvatore Sciarrino.

Maandag 8 november speelt het Explore Ensemble samen met sopraan Juliet Faser nieuw werk van onder meer Nicoline Soeter. Donderdag 11 november voert het Diotima Quartet een opdrachtwerk uit van Mauro Lanza. Beide concerten zijn in de Willem Twee Toonzaal.

Datum za 06-11
Tijd 15:00 - 16:30
Genre Muziek
Prijs € 16,00 NM Normaal
€ 8,00 NM XL Pas
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou