Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Georg Friedrich Haas / Spectra Ensemble

In Vain

Locatie: Grote Zaal Verkadefabriek
November Music

De Oostenrijkse componist Georg Friedrich Haas geldt als een van de meest toonaangevende componisten van het moment. Haas is in geen enkel hokje te stoppen en vaart volledig zijn eigen koers. In zijn weidse, dramatische composities tovert hij met klankkleuren en exotische toonsoorten. Je ontwaart de symfonische grandeur van landgenoot Anton Bruckner, maar zijn zinsbegoochelende muziek roept ook herinneringen op aan de massieve, microtonale fantasieën van Giacinto Scelsi en James Tenney.

Het unieke oeuvre van Georg Friedrich Haas stond al centraal tijdens het Holland Festival 2018 en November Music 2019. Als zijn absolute meesterwerk geldt ensemblewerk in vain uit 2000. Als nooit tevoren goochelt Haas met ongehoorde, microtonale klanken. Het publiek wordt letterlijk ondergedompeld in licht en duisternis, waardoor alle concentratie komt te liggen op het minutieuze klankenspel. Een groot deel van het werk wordt in het donker uitgevoerd.

Toen het Italiaanse magazine Classic Voice aan ruim honderd Europese muziekkenners vroeg welk tijdloos meesterwerk deze jonge eeuw al had opgeleverd was het antwoord eensluidend: in vain van Georg Friedrich Haas. In 2013 liep dirigent Simon Rattle al op de troepen vooruit door te luid te roepen dat in vain ‘een van de eerste meesterwerken van de 21e eeuw is.’

Tijd dus om het werk in volle glorie te beluisteren tijdens November Music. Het Belgische ensemble Spectra en het Duitse Notabu Ensemble für Neue Music hebben zich het meesterwerk helemaal eigen gemaakt. Eerder werkte het in 1993 opgerichte Spectra al nauw samen componisten als Luca Francesconi en Stefano Gervasoni en waren sindsdien met enige regelmaat te gast op November Music.


Credits:
Spectra Ensemble en Notabu Ensemble für Neue Music o.l.v. Filip Rathé

Datum di 09-11
Tijd 20:30 - 21:45
Genre Muziek
Prijs € 20,00 NM Normaal
€ 10,00 NM XL Pas
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou