Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Hawar Tawfiq / Hexagon Ensemble

Gilgamesj Nu

Locatie: Grote Zaal Verkadefabriek
November Music

De mystieke wereld van Gilgamesj botst met de harde werkelijkheid van een vluchteling in West-Europa. In het nieuwe muziektheaterwerk Babylon aan de IJssel verklankt de Iraaks-Nederlandse componist Hawar Tawfiq een clash tussen culturen. In de door Marcel Roijaards geschreven tekst maken we kennis met een IND-medewerkster, vertolkt door actrice Judith Linssen. Ze moet beslissen of ze een jonge Irakees een verblijfsvergunning verleent. Zij vertelt over haar ondervraging van hem. Via haar leren we hem kennen en horen we zijn verhalen, angsten en dromen van een nieuwe toekomst. Zijn verhaal is onsamenhangend. Hij vertelt over zijn gevaarlijke vlucht, maar ook over een oeroud epos: Gilgamesj.

Met zijn verbeeldingskracht schetst hij een kleurrijke wereld, terwijl in werkelijkheid grijze wolken boven de Nederlandse polders drijven. Aantekeningen in archiefmappen raken verward met het spijkerschrift op kleitabletten. Het gewelddadige heden verweeft zich met een troostrijk verleden.

In zijn muziek verbindt Hawar Tawfiq de klankwerelden van westers klassiek en de Koerdische muziekcultuur. Hij baarde eerder al opzien met orkestwerken voor onder anderen philharmonie zuidnederland en Het Gelders Orkest. Babylon aan de IJssel wordt uitgevoerd door het zeskoppige Hexagon Ensemble dat dit seizoen haar dertigjarige bestaan viert. Het Nederlandse blazersensemble met piano heeft een unieke, eigen klank. Overal ter wereld zoekt het ensemble naar onbekend of vergeten repertoire. Door deze speurtocht beschikken zij over een catalogus met meer dan vierduizend werken: onbekende stukken van bekende componisten, maar ook werken van onbekende componisten.


Credits:
Hexagon ensemble bestaat uit Wout van den Berg (fluit), Bram Kreeftmeijer (hobo), Arno van Houtert (klarinet), Marieke Stordiau (fagot), Christiaan Boers (hoorn) en Frank Peters (piano). Daarnaast is een aantal Iraanse musici te horen met vooraf opgenomen materiaal. Het muziektheaterwerk Babylon aan de IJssel is speciaal voor het Hexagon Ensemble geschreven. 

Actrice - Judith Linssen
Muziek - Hawar Tawfiq
Tekst en regie - Marcel Roijaards
Vormgeving - Floriaan Ganzevoort

Datum za 13-11
Tijd 14:00 - 15:00
Genre Muziek
Prijs € 18,00 NM Normaal
€ 9,00 NM XL Pas
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou