Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Isfar Sarabski Quartet

Locatie: Clubzaal Verkadefabriek
November Music

De Unesco zet zo af en toe ook een muziekgenre op de lijst van beschermd immaterieel erfgoed. De uit Azerbeidzjan overgewaaide muziektraditie mugham staat daar sinds 2003 ook op. Deze op improvisatiekunsten leunende muziekstijl ontstond uit een kruisbestuiving tussen de gestileerde muziek aan de Perzische hoven en de volksklanken van de barden uit de Kaukasusgebergten. De aloude improvisatiekunsten van de mugham heeft via pianist en componist Isfar Sarabski uit Azerbeidzjan ook een weg gevonden naar de eigentijdse jazzmuziek.

Sarabski weet bruggen te slaan tussen deze twee muziekgenres en treedt daarmee in de voetsporen van zijn grote voorbeeld en landgenoot, pianist Vagif Mustafazedeh die in de jaren vijftig pionierswerk verrichtte op het kruispunt van de jazz en mugham. Afgelopen voorjaar bracht Sarabski zijn langverwachte debuutalbum uit op Planet uit op Warner Music. Tijdens November Music etaleert Sarabski zijn eigen kijk op de sprankelende, oriëntaalse mugham-jazzstijl. Hij wordt daarbij onder meer geruggesteund door de virtuoze tar-speler Behruz Zeynal. Sarabski speelde op tal van internationale festivals, won de Montreux Festival pianocompetitie en maakte deel uit van de Dhafer Youssef band. Nu voor het eerst in Nederland met zijn eigen trio!


Isfar Sarabski (piano), Makar Novikov (contrabas), Alexsandr Mashin (slagwerk)

 

Datum ma 08-11
Tijd 20:30 - 21:45
Genre Muziek
Prijs € 16,00 NM Normaal
€ 8,00 NM XL Pas
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou