Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Jan-Bas Bollen / Ensemble Klang

Blight & Beauty

Locatie: Kleine Zaal Verkadefabriek
November Music

Van klimaatcrisis tot coronaperikelen. Hoe we het ook wenden of keren, de mens is in al zijn superioriteitsgevoel onlosmakelijk verbonden met de natuur. In zijn nieuwste liedcyclus Blight & Beauty hijst de Nederlandse componist Jan-Bas Bollen de heerlijk onvoorspelbare natuur op een voetstuk. Inspiratie put hij onder meer uit het werk van filosoof Timothy Morton en romantische dichters als William Blake, John Keats en Lord Byron.

Voor zijn cyclus Blight & Beauty heeft Bollen een topcast om zich heen verzameld. Naast het veelzijdige en explosieve Ensemble Klang, dit jaar ons ensemble-in-residence met vier verschillende concerten, strikte hij de unieke Britse componiste, bewegingskunstenaar en stemacrobaat Elaine Mitchener. Vol engagement en hartstocht voert Mitchener het publiek haar wereld binnen. Wie eenmaal een optreden van haar heeft bijgewoond, vergeet dat niet licht. ‘Pogingen om haar in een hokje te proppen zijn gedoemd te falen’, prees The Wire haar veelzijdigheid. Een gedroomde performer voor Bollens nieuwste opus.

In zijn caleidoscopische, kleurrijke muziek koppelt Bollen de opzwepende klankwereld van r&b en rock met de verfijning van gelaagde en gestructureerde muziekideeën. Net zoals Klangs energieke uitvoeringen is Bollens werk even goed thuis op concert- en theaterpodia, als in danceclubs, jazzzalen en festivals. In Blight & Beauty tuimelen complexe ritmes, wilde punkgitaren en fysieke energiestoten over elkaar heen. Maar verwacht ook intieme verstilde mijmeringen en een belangrijk bericht voor vandaag.


Ensemble Klang bestaat uit Michiel van Dijk (saxofoons),  Erik-Jan de With (saxofoons), Anton van Houten (trombone), Saskia Lankhoorn (piano), Pete Harden (basgitaar, gitaar), Joey Marijs (slagwerk).

Datum za 13-11
Tijd 20:45 - 21:45
Genre Muziek
Prijs € 14,00 NM Normaal
€ 7,00 NM XL Pas
€ 12,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou