Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Jan-Peter de Graaff / Het Collectief & Katrien Baerts

Locatie: Willem Twee Toonzaal
November Music

De Nederlandse componist Jan-Peter de Graaff (1992) is een ijltempo uitgegroeid tot een van de opvallendste toondichters in ons land. In zijn toegankelijke klanktaal hoor je een grote liefde voor de traditie terug. De Graaff laat zich inspireren door barok, impressionisme maar ook jazz en filmmuziek. Zijn composities lichten op door hun glasheldere opbouw, gloeiende klankkleuren en krachtige melodische vindingrijkheid.

Nu komt De Graaff naar November Music met een nieuwe, dramatische liedcyclus: Parallax. In zijn kielzog neemt hij de veelzijdige sopraan Katrien Baerts en Het Collectief Ensemble mee. Baerts werkte eerder samen met Oliver Knussen, Theo Loevendie, Reinbert de Leeuw en Robert Zuidam. Deze topcast dompelt zich onder in de wel heel actuele wereld van samenzweringstheorieën, pseudowetenschap, fake news en alle waanzin die daaruit voortvloeit. Een gouden tijdperk voor sekten en groeperingen die valse informatie de wereld in slingeren om houvast en zekerheid te bieden. De gevolgen kunnen soms zo groot zijn dat ze de volksgezondheid kunnen schaden.

In de liedcyclus Parallax volgen we een vrouw die in contact is met de zogenaamde Flat Earth Society. Een omstreden groepering die gelooft dat de aarde plat is. Dat geloof gaat zo ver dat de vrouw bereid is een raket te bouwen om met eigen ogen te zien en te bewijzen dat haar theorie klopt. De liedteksten zijn geschreven door Yuri Robbers. Met hun liederen trachten Robbers en De Graaff langzaam door te dringen tot de krankzinnige waanwereld van de raketvrouw. De regie is in handen van Kenza Koutchoukali.

Jan-Peter de Graaff werkte eerder al samen met het BBC Symphony Orchestra, Residentie Orkest, het Nederlands Kamerkoor en Asko|Schönberg. Begin dit jaar was de Volkskrant nog lovend over zijn celloconcert The Forest in April voor celliste Maya Fridman en omschreef zijn orkestratiekunst als ‘fraai verglijdende harmonieën’.


Katrien Baerts - sopraan
In samenwerking met Muziekgebouw aan ’t IJ en Opera Zuid

Datum di 09-11
Tijd 20:30 - 21:15
Genre Muziek
Prijs € 14,00 NM Normaal
€ 7,00 NM XL Pas
€ 12,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou