Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Kaija Saariaho / Accentus

Locatie: Grote Kerk
November Music

Een spiksplinternieuw werk van één van de belangrijkste componistes van dit moment. Nu al een festivalhoogtepunt. Kaija Saariaho schrijft in opdracht van November Music en de Donaueschinger Musiktage het nieuwe werk Reconnaissance (Rusty Mirror Madrigal) voor koor, slagwerk en contrabas. Een kolfje naar de hand van het Franse kamerkoor Accentus dat zich heeft gespecialiseerd in twintigste-eeuwse klassiekers en kersvers werk. In Reconnaissance maakt Saariaho een indringende, sciencefictionachtige reis door tijd en ruimte. Een futuristisch koorwerk waarin Saariaho ons alsmaar afbrokkelende milieubewustzijn onder de loep neemt. 

Het werk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Saariaho’s zoon, de librettist Aleksi Barrière. In het uit vijf delen bestaande libretto wordt het lot van de Aarde en Mars bezongen. Twee planeten die hun broze toekomst zien weerspiegeld in twee verroeste spiegels, verwoordt Barrière zijn uitgangspunt. Naast deze langverwachte première voert Accentus ook Tag des Jahrs van Saariaho uit. Muziek voor koor en elektronica waarbij stemmen hemelwaarts worden gevoerd en een nieuwe klankwereld openbaren.

Naast werk van Saariaho klinkt de première van After Arethusa van de jonge Israëlisch-Amerikaanse componiste Sivan Eldar die net als Saariaho de koorklank naar buitenaardse dimensies kan oprekken met elektronica. Cordelia Lynn schreef het libretto voor After Arethusa.

Volgens het klassieke topmagazine Gramophone behoort Accentus tot de tien beste koren van de wereld. In het verleden heeft het koor al samengewerkt met dirigenten  Pierre Boulez, Eric Ericson en Christoph Eschenbach, en wereldpremières verzorgd van componisten als Pascal Dusapin en Matthias Pintscher. Hun cd-opnames met koorwerk van Schönberg en Haydn gooiden internationaal hoge ogen.

Datum za 13-11
Tijd 21:00 - 22:00
Genre Muziek
Prijs € 20,00 NM Normaal
€ 10,00 NM XL Pas
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou