Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Marco Blaauw

Locatie: Kleine Zaal Verkadefabriek
November Music

Een troubadour voor de hedendaagse muziek. Zo ziet trompettist Marco Blaauw zichzelf het liefst. Hij geldt als een van de veelzijdigste en avontuurlijkste musici die Nederland kent. Hij werkte nauw samen met eigentijdse pioniers als Karlheinz Stockhausen, La Monte Young, John Zorn en Georg Friedrich Haas. Improviseren doet hij graag, maar Blaauw bijt zich minstens zo lief vast in pittige partituren. Als kernlid van Ensemble MusikFabrik kent de wereld van de moderne muziek amper geheimen voor hem. 

Voor November Music stelt Marco Blaauw een speciaal programma samen. Daarvoor bespeelt hij niet alleen zijn trompet, maar neemt hij ook de synthesizer mee. Centraal staat het werk van festivalcomponiste Rebecca Saunders. Uitdrukkingsvolle muziek waarin vernuftig gegoocheld wordt met klankkleuren en ruimtelijke effecten. In de loop der jaren heeft Saunders een aantal solowerken voor Marco Blaauw geschreven. Saunders is geïntrigeerd door de expressieve mogelijkheden van Blaauws zogenaamde ‘double bell’ trompet. Een speciaal ontworpen trompet met twee bekers waar Blaauw een heel scala aan timbres en effecten uit kan toveren. Van Saunders klinken onder meer de solotrompetstukken Blaauw (2004) en White (2016). Daarnaast speelt Blaauw recent eigen werk waarin hij als een ware klankalchemist op zoek gaat naar nieuwe vergezichten. Naast zijn karakteristieke trompetspel klinken er ook instrumenten als de analoge synthesizer en het geluid van een schelp.

 

Datum do 11-11
Tijd 18:45 - 19:45
Genre Muziek
Prijs € 14,00 NM Normaal
€ 7,00 NM XL Pas
€ 12,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou