Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Meta4 / Kaija Saariaho

Locatie: Willem Twee Toonzaal
November Music

Met een portret rond de Finse Kaija Saariaho (1952) zet November Music één van de belangrijkste componistes van dit moment in de schijnwerpers. Gedurende deze dag is een kleine dwarsdoorsnede uit Saariaho’s kleurrijke oeuvre te beluisteren. Het in 2001 opgerichte Finse strijkkwartet Meta4 is een hechte vriendenclub die alom geroemd wordt om hun ‘adembenemende vitaliteit’ (Badische Zeitung) en ‘glasheldere, klankkleurrijke geluid’ (Rondo magazine). Meta4 treedt over de hele wereld op en stond al in Wigmore Hall Londen, het Wiener Konzerthaus, Lincoln Center New York en Cité de la Musique Parijs. Met de componiste Kaija Saariaho onderhoudt het kwartet een speciale band. Naast het uitbrengen van enkele cd’s met haar composities, werkte Meta4 ook mee aan haar kameropera Only the Sound Remains.

Ook nu presenteert Meta4 werk van Saariaho. Hoofdmoot is haar klassieker Nymphéa (1987) dat ze oorspronkelijk schreef voor het Amerikaanse Kronos Quartet. Een zeldzaam poëtisch werk waarin kwartetklanken en elektronica de symmetrische schoonheid van een waterlelie klankschilderen. Saariaho laat als geen ander kleuren zingen en onaardse harmonieën oplichten. Daarnaast klinkt haar tweede werk voor strijkkwartet Terra Memoria (2006). Een indringend kwartet dat de componiste opdroeg aan ‘hen die ons verlaten hebben’.  Meta4 speelt ook een werk van Saariaho’s jongere landgenoot Juha Koskinen (1972). Zijn Soleil Noir is een sprankelende suite van vijf kwartetminiaturen vol expressie en spannende timbres.


Meta4 bestaat uit Antti Tikkanen (viool), Minna Pensola (viool), Atte Kilpeläinen (altviool) en Tomas Djupsjöbacka (cello). 
Met dank aan Music Finland

 

Datum za 13-11
Tijd 19:00 - 20:00
Genre Muziek
Prijs € 16,00 NM Normaal
€ 8,00 NM XL Pas
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou