Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Metropole Orkest & Louis Cole

November Music

Locatie: Brabanthallen (Theater aan de Parade)

Metropole Orkest weet van aanpakken. Het meest veelzijdige orkest van Nederland werkte al samen met coryfeeën als Brian Eno, Ennio Morricone, Al Jarreau, Snarky Puppy en Jameszoo. Vastgeroeste muzikale grenzen doen er niet meer toe, alleen de kwaliteit en het avontuur krijgen voorrang. Van Pinkpop tot Holland Festival, overal wordt het orkest met open armen ontvangen. In het verleden is het orkest meerdere malen te gast geweest tijdens November Music. Het leverde spannende pas-de-deux’ op met topmusici als Cory Henry, Anoushka Shankar, Colin Benders en Ibeyi.

Nu heeft het Metropole Orkest de Amerikaanse alleskunner en multi-instrumentalist Louis Cole uitgenodigd. Bekendheid verwierf Louis Cole met zijn elektronische hiphop-duo Knower, maar als solo-act rekt hij de grenzen van de funk en avant-garde-jazz nog veel verder op. In korte tijd is Cole uitgegroeid tot een spilfiguur in de Los Angeles jazzscene. Quincy Jones en Red Hot Chili Peppers zijn verklaarde Cole fans. Geen wonder ook want humor, dans en spitse muzikale vondsten worden op magische wijze aaneengeregen.

Met zijn aanstekelijke nummer Bank Account scoorde hij een flinke YouTube-hit. Cole brengt zijn platen uit op het hippe Brainfeeder-label van geestverwant Flying Lotus. Daarnaast runt hij zijn eigen big band en werkt hij nauw samen met acts als Thundercat en jazzpianist Brad Mehldau (ook te zien tijdens November Music op donderdag 11 november). In 2019 zette Cole nog Lowlands op stelten met zijn doldwaze show. ‘Alles kan bij Louis Cole’, concludeerde VPRO’s 3voor12 na afloop. ‘Hij zingt, rapt, dirigeert, drumt, samplet en vindt zelfs nog tijd om mee te dansen.’ Het Metropole Orkest - dat vanavond onder leiding staat van dirigent Jules Buckley - en het publiek staan wat te wachten.

Datum zo 14-11
Tijd 16:00 - 17:15
Genre Muziek
Prijs € 16,00 NM Normaal
€ 8,00 NM XL Pas
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas geeft recht op maximaal 1 kaart per concert en is persoonsgebonden
► Maximaal 1 pas per e-mailadres
► De pas kost €37,50
► De pas is digitaal en gekoppeld aan het emailadres dat is gebruikt voor de log-in. Je ontvangt géén fysieke pas
► Na het aanschaffen van de pas krijg je een vouchercode, deze gebruik je om de korting te ontvangen

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou