Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Modelo62

Stubborn Resurgences

Locatie: Huis73 Pleitzaal
November Music

Vol energie en geestdrift breekt het in Nederland gevestigde, internationale ensemble Modelo62 een lans voor de eigentijdse muziek. Componisten worden uitgedaagd nieuwe klankideeën of concertconcepten uit te werken. Met het internationale uitwisselingsproject Stubborn Resurgences gaan ze nog een paar stapjes verder. Een ambitieuze uitwisseling tussen de klankwerelden van Canada en Nederland oorspronkelijk bedacht in het kader van 75 jaar bevrijding van Utrecht door de Canadese soldaten in 1945. Hiervoor slaat Modelo62 de handen ineen met het Canadese ensemble Vancouver New Music. Vier componisten verlaten speciaal voor dit project nieuw werk: Alison Cameron en Roxanne Nesbitt uit Canada en Aart Strootman en Wilbert Bulsink uit Nederland.

Verwacht geen gewone concertervaring met beschaafde applausjes tussendoor. Tijdens deze unieke performance vormen de vier nieuwe werken namelijk één lang aaneengesloten kettingstuk waarbij de onafhankelijke composities samensmelten en dwarsverbanden aangaan. Componisten werden zelfs aangemoedigd om muzikaal materiaal met elkaar uit te wisselen. Zo schrijft Wilbert Bulsink een demontabele compositie die buiten de eigen kaders kan treden en ruimte biedt aan momenten van ‘afval’. Aart Strootman laat zich op zijn beurt inspireren door het monument The Man With Two Heads van beeldhouwer Henk Visch. Een imposant beeld dat zowel in Nederland (Apeldoorn) als in Canada (Ottowa) is te zien en dat de gruwelen van de oorlog en de roep om vrijheid verbeeld.

Datum za 13-11
Tijd 16:00 - 17:00
Genre Muziek
Prijs € 14,00 NM Normaal
€ 7,00 NM XL Pas
€ 12,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou