Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Sons of Kemet, Maarja Nuut, Ludowic e.a.

Moodz

Diverse locaties
November Music

Geen kunstvorm die je gemoedsstemming zo kan beroeren als muziek. Voor elk gevoel is er wel een soundtrack. Tijdens MOODZ open de clubruimtes van de Verkadefabriek en Willem Twee hun deuren en wordt de bezoeker meegesleurd van emotie naar emotie. Pure luisterlol, extatisch meedansen en meditatief wegdromen gegarandeerd. De volgende concerten bepalen een avond lang jouw stemming!

SONS OF KEMET (UK) - Locatie: Willem Twee Popzaal
Muziek van een andere planeet die jazz, pop- en rockliefhebbers in de ziel raakt. In de kolkende en dansbare jazzexercities van het Britse Sons of Komet vloeien rock, hiphop, New Orleans jazz, Caribische folkmelodieën en Afrikaanse ritmes op natuurlijke wijze samen "The hype is real", schreef The Guardian naar aanleiding van één hun opzwepende optredens. Bandleider en saxofonist Shabaka Hutchings is uitgegroeid tot één van de belangrijkste jazzdenkers van dit moment. Zijn hoofd loopt zo over van creatieve ideeën dat hij meerdere grensverleggende bands om zich heen heeft verzameld. Van The Comet is Coming tot Shabaka and the Ancestors. Hutchings is daarmee de opvallendste vaandeldrager van de nieuwe vitale Britse jazzscene. Zijn bekendste formatie is zonder twijfel Sons of Kemet. De groep stond al op Lowlands, North Sea Jazz en Into The Great Wide Open. Dit voorjaar brachten ze hun vierde studioalbum uit Black to the Future op Impulse! Records. Op dit album werkt Sons of Kemet samen met een waar sterrenensemble onder wie zangeres Lianne La Havas, Angel Bat Dawid, Moor Mother en Kojey Radical. De heerlijk excentrieke bezetting is er eentje om je vingers bij af te likken: rietblazer Shabaka Hutchings, tuba-speler Theon Cross en het slagwerktandem Tom Skinner en Eddie Hick.

MAARJA NUUT (EST) - Locatie: Willem Twee Popzaal
De horizonverbredende muziek van de Estse Maarja Nuut roept lang vervlogen gevoelsstormen op. Nuut waart rond in een muzikaal schemergebied dat het technologische heden samenbrengt met het diepgewortelde verleden dat ons allen bindt. Met haar intense zang en vioolspel ontketent ze de mooiste melodieën en fantasierijke vergezichten. Haar interessegebied reikt ver: van Hindoestaanse klassieke muziek tot oude Estse volksmuziek. Op haar aankomende, nieuwste soloalbum duikt Maarja Nuut nog dieper in de wereld van ambient en elektronische pop met ook ruimte voor overdonderende beats. Melancholische, zielverheffende songs waarmee ze haar eigen mythische klankwereld inkleurt. Maarja Nuut gooide eerder al hoge ogen tijdens Eurosonic Noorderslag.

LUDOWIC - Locatie: Clubzaal Verkadefabriek
Spanningsvolle klankreizen zoals je ze niet vaak meer hoort. Met zijn zinderende, duistere soundscapes vergezelt LudoWic zijn luisteraars naar grootsteedse droomoorden. De Nederlandse musicus Thijs Lodewijk alias LudoWic is een meester van de analoge vintage synthesizers, drummachines en noise-boxes. Zangeres Wende maakt al jaren gebruik van LudoWic’s elektronische toverkunsten, zoals in bekende nummers als Last Resistance en Voor Alles. Tijdens LudoWics eigen onheilspellende, elektronische trips ontwaar je donkere klankschaduwen van acts als Tangerine Dream, John Carpenter en Nine Inch Nails, maar ook energieke dansstijlen als techno en trance flitsen voorbij. Muziek die in je hart, hoofd en voeten gaat zitten. Voor zijn succesalbum Elka Village werkte LudoWic samen met zangeres Wende en Tom Broshuis (Mister and Mississippi). In 2020 verwierf LudoWic wereldwijd bekendheid met zijn soundtrack voor de cultgame Katana Zero. Vanavond geeft hij een exclusieve live-show.


PROGRAMMA

20.00-21.00 uur - Maarja Nuut (Willem Twee Poppodium)
21.15-22.15 uur - LudoWic (Verkadefabriek Clubzaal)
21.15-22.15 uur - tba (Verkadefabriek Kleine Zaal)
22.30-23.30 uur - Sons of Kemet (Willem Twee Poppodium)

Datum vr 12-11
Tijd 20:00 - 23:30
Genre Muziek
Prijs € 24,00 NM Normaal
€ 12,00 NM XL Pas
€ 22,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou