Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

New European Ensemble

1984

Locatie: Grote Zaal Verkadefabriek
November Music

Big Brother is watching you. Two Plus Two Equals Five. De beklemming van George Orwell’s visionaire roman 1984 is meer dan ooit voelbaar. Thema’s als overheidscontrole, cameratoezicht, autoritair populisme en privacy-schending zijn nog altijd aan de orde van de dag. New European Ensemble uit Den Haag heeft een spectaculaire concertperformance rondom Orwells fameuze boek gecreëerd. Film, liveperformance en muziek komen samen in de voorstelling 1984

Na hun succesvolle film is er nu een zinderende, avondvullende voorstelling. Bijzonder is de exclusieve medewerking van de beroemde klokkenluider Edward Snowden. Op film zal hij de avond inleiden. Snowden kreeg wereldbekendheid door zijn onthullingen over de Amerikaanse NSA en de mate waarin de communicatie van gewone burgers wordt onderschept en afgeluisterd.

De muziek voor 1984 is geschreven door de Estse componist, violist en dirigent Mihkel Kerem. Een toondichter die met zwier de klassieke tonale klanktaal nieuw leven inblaast. Op zijn naam staan al ruim honderdzestig werken waaronder zes symfonieën en tien strijkkwartetten. In zijn nieuwste werk 1984 is naast het New European Ensemble een hoofdrol weggelegd voor een acteur. Niemand minder dan ex-politicus Boris van der Ham (D66) vervult deze avond die rol. Naast bestuurder is Van der Ham een bevlogen acteur. Met verve bijt hij zich vast in de rol van manipulerend despoot. Bovendien maakt regisseur Gijs Besseling filmopnames met het New European Ensemble waarin scènes uit het visionaire verhaal op verrassende wijze tot leven komen.


Credits:
George Orwell - tekst
Gijs Besseling - film
Emlyn Stam - regie
Boris van der Ham - acteur
Edward Snowden - presentatie
Mihkel Kerem - compositie en directie
Willem Stam - cello 
New European Ensemble - ensemble

Datum ma 08-11
Tijd 20:30 - 21:30
Genre Muziek
Prijs € 20,00 NM Normaal
€ 10,00 NM XL Pas
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou