Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Quatuor Diotima / Mauro Lanza

Locatie: Willem Twee Toonzaal
November Music

De intieme fluistering van het strijkkwartet is buitengewoon aanlokkelijk voor vrijwel alle componisten. Vier strijkers in combinatie met veel inventiviteit leiden vaak tot spectaculaire en persoonlijke resultaten. De grote strijkkwartettraditie verleidt componisten ook om extra stapjes buiten de comfortzone te zetten. Grensoverschrijdende, eigentijdse kwartetmuziek is in vertrouwde handen van het Franse Quatuor Diotima. 

Tijdens drie eerdere edities van November Music verblufte het kwartet toehoorders al met vlijmscherpe en intense uitvoeringen. Op veler verzoek zijn de Diotima’s terug met maar liefst twee concerten. Naast een Rebecca Saunders programma op vrijdag 12 november brengt het kwartet ook een ode aan twee rijzende sterren van de Italiaanse hedendaagse muziek: Mauro Lanza en Oscar Bianchi.

Experimenteren zit in de genen bij Mauro Lanza. Hij volgde studies bij Brian Ferneyhough, Salvatore Sciarrino en Gérard Grisey. In zijn werken schuwt Lanza het niet om bijzondere instrumenten als speelgoed, elektronica of zelfgebouwde geluidsmachines in te zetten. Van zijn hand klinkt de cyclus Aether is a haunted place voor strijkkwartet en elektronica. In deze driedelige suite verklankt Lanza de magie van geheime signalen en piraatuitzendingen op tv. Hiervoor gebruikt hij onder meer gemanipuleerde strijkkwartetklanken en een collage van unieke authentieke klankdocumenten. Klanken die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld de tv-serie Dr. Who en van historische radio-opnames van satellieten en babbelende astronauten.

Daarnaast speelt Diotima het derde strijkkwartet Sintonia van Oscar Bianchi. Diotima bracht al eerder zijn eerste strijkkwartet in première. Bianchi’s voorliefde voor fijnmazige, gedetailleerde klankstructuren kon hij perfectioneren bij leermeester Tristan Murail. Bianchi excelleert in sierlijke, virtuoze muziek met een grote dramatische zeggingskracht. Veel van zijn muziek heeft een uitbundige, vocale kwaliteit. In zijn kwartet Sintonia ontsteekt componist Bianchi in een jubelende lofzang over de schoonheid van het anders-zijn.


Quatuor Diotima bestaat uit Yun-Peng Zhao (viool), Constance Ronzatti (viool), Franck Chevalier (altviool) en Pierre Morlet (cello).
In samenwerking met Muziekgebouw aan ’t IJ en de Wittener Tage fur Neue Kammermusik

Datum do 11-11
Tijd 12:30 - 13:30
Genre Muziek
Prijs € 16,00 NM Normaal
€ 8,00 NM XL Pas
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou