Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Quatuor Diotima / Rebecca Saunders

Locatie: Willem Twee Toonzaal
November Music

Het Franse Quatuor Diotima kan altijd rekenen op een warm onthaal tijdens November Music. Een kwartet met een groot hart voor vernieuwing en avontuur, zoals bleek tijdens eerdere festivaledities. Tijdens dit recital speelt het kwartet een aantal van haar hoogtepunten, met de focus op festivalcomponist Rebecca Saunders. Adembenemende, gedurfde kwartetmuziek die Diotima voor veel November Music-bezoekers definitief op de kaart zette. Centraal staat het opdrachtwerk Unbreathed dat Rebecca Saunders speciaal schreef voor onder meer November Music, Wigmore Hall en andere festivals. In het werk uit 2018 speelt Saunders naar eigen zeggen de concepten ‘ontkenning’ en ‘afgelegen’ tegen elkaar uit. 

De in Berlijn wonende Rebecca Saunders staat bekend om haar expressieve, dynamische muziek en subtiele klankkleurschilderingen. In haar Unbreathed tovert de componiste als nooit te voren met toonhoogtes, intensiteit en timbres. Wonderbaarlijke, ongrijpbare kwartetmuziek en een succesnummer voor Quatuor Diotima.

Een componist met een zelfde fingerspitzengefuhl voor bijzondere klankkleuren en gedenkwaardige instrumentale vondsten is de Duitse pionier Helmut Lachenmann. Muziek die iedere vastgeroeste luisterhouding op de kop zet. Diotima speelt zijn spectaculaire, eerste strijkkwartet Gran Torso. In het klassieke kwartet ontketent de componist een maalstroom van dalende en stijgende motieven, die evolueren in dynamiek en dissonantie. Kwartetmuziek vol passie waarbij Lachenmann uit een heel arsenaal aan emotionele klankfrases put. Een ware rollercoaster. 

De Nederlandse componist Wilbert Bulsink schreef in 2015 zijn allereerste strijkkwartet voor Diotima. Voor String Quartet liet hij zich inspireren door de sensualiteit en het veelkleurige experiment binnen het muzikale spectrum van Helmut Lachenmann. In het vijftien minuten durende werk verkent Bulsink ongehoorde klankwerelden, van glissandi en de allerkleinste microtonale ruimtes tot het spelen met klankkleuren. 


Credits:
Quatuor Diotima bestaat uit Yun-Peng Zhao (viool), Constance Ronzatti (viool), Franck Chevalier (altviool) en Pierre Morlet (cello).

Datum vr 12-11
Tijd 12:30 - 13:30
Genre Muziek
Prijs € 16,00 NM Normaal
€ 8,00 NM XL Pas
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou