Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

The Gurdjieff Ensemble

Locatie: Grote Kerk
November Music Grote Kerk

Wereldse klanken dalen vanavond neer tijdens het slotconcert van het festival in de Grote Kerk. The Gurdjieff Ensemble vierde al successen in 26 verschillende landen en 150 steden. Centraal staat de muziek van de Armeense componist George Gurdjieff (1866-1949). In zijn visionaire muziekwerken hoopte Gurdjieff de mens uit zijn waakslaap te schudden, aangevuurd door heilige rituele dansen. Muziek speelde een hoofdrol binnen dit fysieke bewustwordingsproces. Op reis door Azië trof Gurdjieff de mooiste melodieën aan. Aardse muziek die hij liet omzetten door zijn muzikale metgezel, de Rus Thomas de Hartmann (1885-1956). Het resultaat zijn meditatieve, lyrische pianowerken die door coryfeeën als Herbert Henck en Keith Jarrett op plaat zijn vereeuwigd.

Het in 2008 opgerichte The Gurdjieff Ensemble onder leiding van de Armeense dirigent en arrangeur Levon Eskenian keert terug naar de wortels van deze louterende muziek. Met een arsenaal aan authentieke Armeense en Oosterse volksmuziekinstrumenten laten Eskenian en zijn gezelschap deze schitterende muziek herleven. Bekend zijn de weemoedige duduk en ud (luit). Maar The Gurdjieff Ensemble herbergt ook de prachtige blul (fluit) en kamancha (vedel). De pianowerken maken plaats voor sprankelende composities vol hartverscheurende melodieën die je direct naar exotische oorden vervoeren. Gurdjieff’s muziek komt thuis. 

Daarnaast voert The Gurdjieff Ensemble veel werk uit van de Armeense monnik en componist Komitas (1869-1935). Komitas groeide net als Béla Bartók uit tot een pionier van de etnomusicologie.  Het toplabel ECM Records pikte The Gurdjieff Ensemble snel op. In 2012 wonnen ze een Edison voor hun debuut-cd met Gurdjieff’s composities. In 2016 gooide het ensemble hoge ogen met hun Komitas-opnames. De pers is lyrisch. ‘Verfijnd, hemelbestormend en atmosferisch’, schreef The Guardian.


Credits:
Levon Eskenian - artistiek leider, arrangeur

Emmanuel Hovhannisyan - duduk, pku, zurna

Norayr Gapoyan - duduk, bas duduk

Armen Ayvazyan - kemençe

Avag Margaryan - pogh, zurna

Aramayis Nikoghosyan - ud

Meri Vardanyan - kanun

Davit Avagyan - tar

Vladimir Papikyan - zang, santur

Mesrop Khalatyan - dap, dhol

Datum zo 14-11
Tijd 20:30 - 21:45
Genre Muziek
Prijs € 20,00 NM Normaal
€ 10,00 NM XL Pas
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas geeft recht op maximaal 1 kaart per concert en is persoonsgebonden
► Maximaal 1 pas per e-mailadres
► De pas kost €37,50
► De pas is digitaal en gekoppeld aan het emailadres dat is gebruikt voor de log-in. Je ontvangt géén fysieke pas
► Na het aanschaffen van de pas krijg je een vouchercode, deze gebruik je om de korting te ontvangen

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou