Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Vijay Iyer Trio

Locatie: Azijnfabriek
November Music

De verwachtingen zijn hooggespannen. Jazzvisionair Vijay Iyer komt naar November Music en dan weten liefhebbers genoeg. Een pianist/componist die de jazz met kwantumsprongen vooruit helpt. Genres als pop, postbebop, folk, freejazz en wereldmuziek rijgt New Yorker Vijay Iyer stijlvol aan zijn watervlugge pianovingers.

Met zijn gloednieuwe trio tilt Iyer het aloude jazztrio-format naar onvermoede dimensies. ‘Echt verbijsterend dat de combinatie piano-bas-drums nog zoveel nieuwe inzichten kan geven,’ concludeerde de Volkskrant. Dit voorjaar verscheen het debuutalbum Uneasy van het nieuwe Vijay Iyer Trio op ECM Records. Vervolgens kreeg de plaat alleen maar superlatieven over zich uitgestort. Op de toonaangevende popwebsite Pitchfork werd Uneasy met een zeldzame 8.6 beloond.

Pianist Iyer heeft dan ook een waar sterrenensemble van geestverwanten om zich heen verzameld. Slagwerker en componist Tyshawn Sorey is zelf druk in de weer om de jazz opnieuw te definiëren en naar stratosferische hoogten te lanceren. Eerder werkte Sorey al samen met John Zorn, Roscoe Mitchell en Anthony Braxton. Sorey is een jazzavonturier van het zuiverste water die net als Iyer al beloond is met de prestigieuze MacArthur beurs (ook wel Genius Grant genoemd). Bassiste Linda May Han Oh is als stille kracht van het trio een onmisbare schakel. Haar vitaliserende baskunsten zette ze al in voor jazzcoryfeeën als Pat Metheny en Ambrose Akinmusire.

‘Vijay Iyer could be the poster boy for twenty-first-century jazz: omnivorous in his musical interests, socially and politically aware, his powers as a pianist, composer, and bandleader ever-expanding.’ The New Yorker


Credits:
Vijay Iyver (piano), Linda May Han Oh (contrabas), Tyshawn Sorey (slagwerk).

 

Datum wo 10-11
Tijd 20:45 - 22:00
Genre Muziek
Prijs € 20,00 NM Normaal
€ 10,00 NM XL Pas
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Ook interessant voor jou