Orkater

Orkater

Ground Floor

een filosoferende musical
Muzikaal

“Als je er zeker van wil zijn dat je veilig leeft moet je niet leven.”

Ground floor is het theaterdebuut van romanschrijver en columnist Maartje Wortel. Een avant-gardistische musical over hoe we ons gedragen wanneer alle zekerheid wegvalt en geen vat meer hebben op de wereld om ons heen.  

Er is iets misgegaan. 
Er gaat altijd iets mis.

Op de begane grond zitten vijf mensen vast. Voorlopig kunnen ze deze onbestemde ruimte niet verlaten. Buiten raast een oorlog of een vloedgolf of protestmars, of wat was het nou? 

Hoe gedragen we ons wanneer alle zekerheid wegvalt, we in het nauw zitten en we ons tegelijkertijd tot vreemden moeten verhouden? Welk leed dringt zich op en welke instinctieve verlangens manifesteren zich dan? 

Wat begint als een situationeel spektakel, mondt uit in een ontmoeting tussen personages die openlijk twijfelen en geen vat meer krijgen op de wereld, zichzelf en de ander.

De volledig gezongen musical, compleet met grote gebaren en herkenbare melodieën, probeert een diepere betekenis te geven aan de relatie tussen de mens en het menselijk lijden. 

Een doorgecomponeerde musical die vragen stelt, nooit iets zeker lijkt te weten en zelfs van zichzelf lijkt te vervreemden.

De makers

Annelinde Bruijs is componist, zangeres en actrice. Bij Orkater was ze eerder te zien in de voorstellingen Merkel en Atropa. Hiernaast studeert ze filosofie aan de Erasmus universiteit te Rotterdam. De compositie voor Ground Floor maakt ze in samenwerking met Muziekgebouw aan het IJ. Suze Milius is regisseur in Nederland en België. Bij Orkater regisseerde ze o.a. De familie Mansøn. Marijn Alexander de Jong maakt onderdeel uit van performancecollectief URLAND en is daarnaast ook scenograaf. Vanuit een gedeelde liefde voor collectief werken en muzikaal onderzoek slaan zij bij Orkater met Ground Floor de handen ineen en gaan de samenwerking aan met schrijver Maartje Wortel. Zij is romanschrijver en columnist (voor o.a. Trouw, Metropolis M en NRC), en schreef meerdere bekroonde boeken als IJstijd en De Groef.

Regie

Suze Milius en Marijn Alexander de Jong

Compositie

Annelinde Bruijs

Tekst

Maartje Wortel

Spel en zang

Annelinde Bruijs, Saskia Mees, Reinout Scholten van Aschat, Romy Vreden, Hélène Vrijdag e.a.

Decor

Janne Sterke

Lichtontwerp

Marijn Alexander de Jong

Kostuums

Johanna Trudzinski

Datum vr 08-03
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 7-3-2024 om 20:30 uur
Bestel tickets