Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Orkater | Konvooi

De meester & Margarita

Jong talent

Konvooi onderzoekt aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn. Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt Konvooi opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis.

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en daar ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets dat waar is. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood.

De meester en Margarita is doorspekt met muziek en vijfstemmige harmonieën. Een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

Orkater/De Nieuwkomers
Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater/De Nieuwkomers.  

Credits

Concept & regie

Belle van Heerikhuizen

Concept & spel

Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen, Marit Hooijschuur, Victor IJdens en Bart Sietsema

Compositie

Tessa Jackson

Scenografie

Ruben Wijnstok

Kostuums

David Laport

Datum do 28-04
Tijd 20:30 - 22:00
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren