Orkater/De Nieuwkomers: Johnny Come Lately

Orkater/De Nieuwkomers: Johnny Come Lately

Yuki’s Revenge

A child born for vengeance
Filmisch Sensatie Kitcherig en episch Young Blood

In de voorstelling Yuki’s Revenge volgen we Yuki’s zoektocht naar de oorzaak van de dood van haar moeder, Super Venus. In het mortuarium treft ze haar tante The Bitch en haar stiefmoeder Estelle die alle twee op meer uit lijken te zijn dan enkel een kort afscheid. Want nu de vrouw die het schoonheidsideaal vertegenwoordigde, niet meer is, weet geen enkel mens zich meer een houding te geven. Chaos heerst en kan alleen onderdrukt worden door een nieuwe troonopvolger te benoemen. Maar wie is de uitverkorene? 

My name: Yuki
Profession: Samurai Master
Purpose: Kill everyone who betrayed me
Why?
My mother, Super Venus, dé vrouw der vrouwen, een woman zo tergend extraordinairy en ziekmakend mooi dat elk vrouw of man haar wilde zijn, of ín haar wilde zijn….. is dead.
And I don’t trust it.
So, here I am
And here I stay
The slaughter daughter
The child born for vengeance

Yuki’s Revenge is een lofzang op, en een manifest tegen schoonheid. Door bekende rolpatronen van de vrouw tegen elkaar uit te spelen vragen de makers zich af: hoe tonen we de vrouw op een alomvattende manier? Hoe is ze kwetsbaar zonder aanstootgevend te zijn? Hoe kan ze stoer zijn zonder mannelijk genoemd te worden? Hoe is ze feminist zonder tot slachtoffer gereduceerd te worden?

In deze kitscherige en epische voorstelling schiet theatercollectief Johnny Come Lately de normatieve archetypes rondom de vrouw letterlijk en figuurlijk aan flarden. Want voor vernieuwing is destructie nodig.

Yuki’s Revenge wordt muzikaal voortgestuwd door funkmuziek en filmische composities.

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Dat geldt ook voor deze voorstelling van Johnny Come Lately, die ze maken onder de vleugels van Orkater/De Nieuwkomers; een talentontwikkelingsprogramma specifiek gericht op muziektheater. Orkater geeft talentvolle makers kansen zich te ontwikkelen en wij nemen ze graag op in het rijtje Young Blood voorstellingen!  

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!

Credits

Een voorstelling van

Ada Ozdogan, Emma Josten, Momo Samwel en Romy Vreden

Datum wo 24-05
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 23-5-2023 om 20:15 uur