Het nut van Edo Dompelmans

Het nut van Edo Dompelmans

Orkater/De Nieuwkomers: Simme Wouters en Jasper Stoop

Muziektheater Young Blood
Het nut van Edo Dompelmans

Het nut van Edo Dompelmans

Orkater/De Nieuwkomers: Simme Wouters en Jasper Stoop

Muziektheater Young Blood

Het nut van Edo Dompelmans is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. En dat dat niet zonder gevolgen blijft. Binnen het talentonwikkelingsprogramma van Orkater, maken Simme Wouters en Jasper Stoop een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn. En de angst voor het antwoord op die vraag. 

Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters die hem gezelschap houden slijt hij zijn dagen in gemiddelde tevredenheid, maar dan neemt zijn doorsnee bestaan een onverwachte wending. In de onophoudelijke stroom aan afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor. 

“We willen een lans breken voor een bestaansrecht dat zich niet louter ontleent aan nut, productiviteit, rendement of datgene wat jou als mens uniek maakt, maar ook waarde draagt in dingen die niet meetbaar zijn. Met deze voorstelling willen we de schoonheid van de mens in al zijn nutteloosheid vieren.” -  Simme Wouters of Jasper Stoop

Simme en Jasper

Jasper Stoop en Simme Wouters delen een liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme. Hun werk verkiest goede vragen boven snelle antwoorden en kenmerkt zich door de overweldigende emotionaliteit in de muziek. Voor Het nut van Edo Dompelmans laten ze zich inspireren door de grote liedperformers der aarde als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals.

Jasper Stoop en Simme Wouters maakten bij Orkater/De Nieuwkomers hun debuutvoorstelling De dingen die begraven liggen -een ode aan de zoekende mens.

“De dingen die begraven liggen van Simme Wouters en Jasper Stoop is een pareltje. (..) Uitermate fantasierijk, volstrekt origineel en muzikaal buitengewoon verrassend onder meer door de welhaast hemelse zang van Jasper Stoop. Hou deze twee in de gaten.”  - Het Parool

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Dat geldt ook voor deze voorstelling van Simme en Jasper, die ze maken onder de vleugels van Orkater/De Nieuwkomers; een talentontwikkelingsprogramma specifiek gericht op muziektheater. Orkater geeft talentvolle makers kansen zich te ontwikkelen en wij nemen ze graag op in het rijtje Young Blood voorstellingen!  

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum do 18-01
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 17-1-2024 om 20:15 uur
Bestel tickets
Datum vr 19-01
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 18-1-2024 om 20:15 uur
Bestel tickets

Concept en spel

Jasper Stoop of Simme Wouters

Tekst

Simme Wouters

Regie

Gut Clemens

Muziek

Jasper Stoop, Simme Wouters, Chieko Donker Duyvis (cello) en Radek Fedyk (accordeon, trompet, gitaar)

Decor en kostuums

Lisanne Bovée

Lichtontwerp

Stefan Dijkman