Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Panama Pictures

Each time we fall, a city rises

Reprise

Een wereld die uit het lood dreigt te raken: struikelend, vallend en vliegend zoeken performers naar houvast, al is het maar voor even. Na het grote succes van 2018, met de indrukwekkende producties Urban fiction en Requiem for lost things én de Prins Bernhard Cultuurprijs voor choreografe Pia Meuthen, ging ons huisgezelschap Panama Pictures in coronatijd voor een klein publiek in première met Each time we fall, a city rises. Dit seizoen gelukkig nogmaals te zien voor de rest van de wereld!

Panama Pictures laat in Each time we fall, a city rises dans, circus en livemuziek versmelten tot een actueel verhaal over mensen op zoek naar nieuwe zekerheden. In een instabiel universum waar alles in beweging lijkt te zijn, vloeien dans, partner- en luchtacrobatiek in elkaar over. De zang ondersteunt, ontregelt, dreigt en troost.

De ritmische taal van de Nederlandse dichter Maria Barnas (1973) inspireerde Pia Meuthen voor deze nieuwste productie. Componist Anthony Fiumara en duo Strijbos & Van Rijswijk maken muziek in dialoogvorm: een ontmoeting tussen het aan minimal music verwante werk van Fiumara en de elektro-akoestische composities van Strijbos & van Rijswijk. Hun nieuwe, gezamenlijke compositie wordt live uitgevoerd door zangeres Els Mondelaers.

Panama Pictures
Met Panama Pictures ontwikkelt choreograaf Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, maar met een natuurlijke souplesse. De nieuwe fysieke taal van het gezelschap omarmt de acrobatische toeren maar legt de nadruk niet op de technische hoogstandjes. De voorstellingen worden gedragen door de persoonlijkheden van haar charismatische performers; een internationale cast bestaande uit dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden. Panama Pictures werkt vanuit Nederland en veroverde ook een internationale plek met selecties voor diverse dansnetwerken, buitenlandse residenties en voorstellingen in o.a. Duitsland, Polen, Rusland, Noorwegen, Spanje, Indonesië, Maleisië en China.

Bekroond met de Cultuurprijs
Choreograaf Pia Meuthen werd in 2018 geëerd met de cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant voor haar ‘unieke en indrukwekkende oeuvre en zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht’. Requiem for Lost Things kwam in de top 10 van culturele hoogtepunten van Brabant en werd omschreven als ‘oogstrelend, vol passie en mededogen’.


Each time we fall, a city rises is een productie van Panama Pictures in co-productie met Strijbos & Van Rijswijk. Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente ’s-Hertogenbosch.

In de pers

Choreograaf Pia Meuthen en haar team hebben hun mix van circus en dans steeds verder geperfectioneerd

Theaterkrant

There is something so simple yet very satisfying about performers having to overcome actual obstacles. This is something choreographer Pia Meuthen and her Panama Pictures company seem to understand really well.

Movement Exposed
Datum wo 25-05
Tijd 20:30 - 21:30
Genre Dans
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Credits

Choreografie

Pia Meuthen

Dans en acrobatiek

Francesco Barba, Nickolas van Corven, Tarek Rammo, Jefta Tanate

Livemuziek

Els Mondelaers

Compositie

Anthony Fiumara, Strijbos & Van Rijswijk

Scenografie

Sammy van den Heuvel

Kostuumontwerp

Sanne Reichert

Lichtontwerp

Bart Verzellenberg

Dramaturgie, Assistentie & training

Angelique Willkie, Miquel de Jong