Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Panama Pictures

Panama Pictures

The man who fell from the sky

Dans meets circus Live muziek Huisgezelschap

De nieuwe voorstelling van Panama Pictures The Man who fell from the sky vangt een collectief gevoel van stuurloosheid en ontwrichting. Terwijl alles in het universum streeft naar chaos, probeert de mens steeds opnieuw orde aan te brengen. We willen verklaren, begrijpen. Maar de meeste ideologieën en structuren die ons ooit hielpen bij die oriëntatie, schaften we af; ze waren te beperkend om nog als richtingwijzer te dienen. Wat rest ons nu? 

De performers lijken er wel aangespoeld. Hoog in de lucht hangen ze aan takken van een ontwortelde boom, balanceren ze op bewegende plateaus. Is dit de nasleep van een ramp? De voorbode van een grote verandering? The Man who fell from the sky toont de mens die zich, zonder houvast of kompas, moet verhouden tot een omgeving die aan verandering onderhevig is.

Voor The man who fell from the sky vervlecht Panama Pictures dans, lucht- en vloeracrobatiek en live muziek tot een indringende en poëtische beeldenreeks met een grote fysieke lading, waarbij de kracht en kwetsbaarheid van het menselijk lichaam voorop staan. Muzikant Budy Mokoginta creëert, met een mix van gitaar, stem en elektronica, een stevige sound die het geheel stuwt, kleurt en bij flarden ontregelt.

17 en 19 november: Zintuiglijk college

Voorafgaand aan de voorstellingen op 17 en 19 november verzorgt Panama Pictures een inleidend zintuiglijk college. Docent Guido Jansen bespreekt de thema’s en de strategieën van de voorstelling en geeft voorbeelden van andere media en kunstwerken die er ook mee werkten. Hij laat zien hoe die makers hun kunstwerken ontwierpen en op welke ervaringen en betekenissen ze aanstuurden.

Daarnaast geeft Guido uitleg over de (beeldende) insteek van choreograaf Pia Meuthen, de combinatie van dans en acrobatiek, de eigen danstaal – de aspecten die de voorstellingen van Panama Pictures zo bijzonder en anders maken.

De inleiding vindt van 19.30 tot 20.00 uur plaats in de Serre en is toegankelijk op vertoon van je kaartje voor de voorstelling.

Panama Pictures

Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus, waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en de dialoog aangaan met architectonische decors en live muziek. Voor iedere voorstelling wordt een nieuw universum opgetrokken. Dans en acrobatiek worden vervlochten met klassieke muziek, elektronische beats en zang.

Panama Pictures neemt haar publiek mee in een zintuiglijk en fysiek verhaal over universele onderwerpen. Choreograaf Pia Meuthen vertaalt literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en weet haar toeschouwers te raken met de grote fysieke impact en menselijke uitstraling van het geheel. Ze toont werelden die herkenbaar zijn maar ook altijd ruimte geven voor eigen interpretatie.

Bedwelmend acrobatisch geklauter.

de Volkskrant

Credits

Choreografie

Pia Meuthen

Dans en acrobatiek

Francesco Barba, Davide Bellotta, Fynn Neb, Jefta Tanate, Tarek Rammo & twee stagiaires

Live muziek

Budy Mokoginta

Muziekcompositie

Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta

Decorontwerp

Sammy Van den Heuvel

Kostuumontwerp

Sanne Reichert

Lichtontwerp

Bart Verzellenberg

Dramaturgie

Angelique Willkie

Dramaturgisch advies

Julian Vogel, Guido Jansen

Datum do 17-11
Tijd 20:30
Genre Dans
Prijs € 10,00 Student Verkoop start 16-11-2022 om 20:30 uur
€ 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Datum vr 18-11
Tijd 20:30
Genre Dans
Prijs € 10,00 Student Verkoop start 17-11-2022 om 20:30 uur
€ 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Datum za 19-11
Tijd 20:30
Genre Dans
Prijs € 10,00 Student Verkoop start 18-11-2022 om 20:30 uur
€ 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren