Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Panama Pictures

Vanishing Point

Do: Try-out | Vr: Première

Panama Pictures

Vanishing Point

Do: Try-out | Vr: Première

Panama Pictures

Vanishing Point

Do: Try-out | Vr: Première

In Vanishing Point, de nieuwste voorstelling van ons huisgezelschap Panama Pictures, ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. Een intieme zoektocht naar vergankelijkheid in een niemandsland waar de performers verdwijnen en verschijnen.

Wanneer ben je oud?
Wanneer begint het ouder worden?
Waar bevindt zich het kantelpunt?


Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het pulserende leven zich elders lijkt te bevinden. De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt.

Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt...

In een gefragmenteerde, architectonisch vormgegeven ruimte met ronde en rechte muren, hoeken en doorgangen, verdwijnen en verschijnen de performers. Ze wankelen, spelen met de risico’s, tartten het lot. Hun lichamen - klimmend, hangend, balancerend - haperen én zijn niet te temmen.

We zijn onsterfelijk zolang we leven.

Als geen ander slaagt ons huisgezelschap Panama Pictures erin dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe, spannende compositie van vaste componisten Strijbos & van Rijswijk en Davide Bellotta. Met dit keer een door Davide Bellotta en Budy Mokoginta live bespeelde modulaire analoge synthesizer in de hoofdrol; met de ‘oude’, onvoorspelbare techniek ervan wekken ze nieuwe beats tot leven, gecombineerd met live gitaarmuziek en soundscapes.

PANAMA PICTURES
Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende danstaal pionier in Nederland en een graag geziene gast in het buitenland.

* De voorstelling op donderdag 23 september is een try-out. De première is op vrijdag 24 september. Op zaterdag 25 september worden filmopnames gemaakt van de voorstelling.

Laat je zintuigen warmdraaien

Voorafgaand aan de voorstellingen op do 23, za 25 en zo 26 september kun je alvast in de stemming komen met een gratis mini-lesje dramaturgische analyse. 

Niks moeilijks, wel heel leuk: docent Guido Jansen bespreekt de thema's van de voorstelling en geeft uitleg over de insteek van choreograaf Pia Meuthen. Over de combinatie van dans en acrobatiek, de eigen danstaal - de aspecten die de voorstellingen van Panama Pictures zo bijzonder en anders maken. Een bijzondere inleiding, luchtig en toegankelijk maar niet zonder diepgang. Train je zintuigen, voorafgaand aan de voorstelling.

Over Guido Jansen
Guido Jansen is onderzoeker en dramaturg. Hij is afgestudeerd theaterwetenschapper aan de Universiteit Utrecht en werkte daar als junior docent Media en Cultuur. Ook werkt(e) hij als freelancer voor festivals zoals SPRING Performing Arts festival en IMPAKT Festival, én werkt hij aan zijn eigen onderzoek naar gamedramaturgie.

Schuif aan in de Serre, om 19.30 uur (op donderdag en zaterdag) en om 15.00 uur (op zondag).

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Credits

Choreografie

Pia Meuthen

Dans en acrobatiek

Francesco Barba, Eddy Becquart, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Tarek Rammo
 

Live muziek

Davide Bellotta en Budy Mokoginta

Muziekcompositie

Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta

Decorontwerp

Sammy van den Heuvel

Kostuumontwerp

Sanne Reichert

Lichtontwerp

Bart Verzellenberg

Dramaturgie en dramaturgisch advies

Angelique Willkie
Julian Vogel, Guido Jansen

Datum do 23-09
Tijd 20:30 - 21:31
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Datum vr 24-09
Tijd 20:30 - 21:31
Genre Dans
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Datum za 25-09
Tijd 20:30 - 21:31
Genre Dans
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Datum zo 26-09
Tijd 16:00 - 17:01
Genre Dans
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren