Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Panama Pictures - Vanishing Point

In Vanishing Point, de nieuwste voorstelling van ons huisgezelschap Panama Pictures, ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. Een intieme zoektocht naar vergankelijkheid in een niemandsland waar de performers verdwijnen en verschijnen.

Wanneer ben je oud?
Wanneer begint het ouder worden?
Waar bevindt zich het kantelpunt?


Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het pulserende leven zich elders lijkt te bevinden. De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt.

Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt...

In een gefragmenteerde, architectonisch vormgegeven ruimte met ronde en rechte muren, hoeken en doorgangen, verdwijnen en verschijnen de performers. Ze wankelen, spelen met de risico’s, tartten het lot. Hun lichamen - klimmend, hangend, balancerend - haperen én zijn niet te temmen.

We zijn onsterfelijk zolang we leven.

Als geen ander slaagt ons huisgezelschap Panama Pictures erin dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe, spannende compositie van vaste componisten Strijbos & van Rijswijk en Davide Bellotta. Met dit keer een door Davide Bellotta en Budy Mokoginta live bespeelde modulaire analoge synthesizer in de hoofdrol; met de ‘oude’, onvoorspelbare techniek ervan wekken ze nieuwe beats tot leven, gecombineerd met live gitaarmuziek en soundscapes.

PANAMA PICTURES
Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende danstaal pionier in Nederland en een graag geziene gast in het buitenland.

* De voorstelling op donderdag 23 september is een try-out. De première is op vrijdag 24 september.

Credits

Choreografie

Pia Meuthen

Dans en acrobatiek

Francesco Barba, Eddy Becquart, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Tarek Rammo
 

Live muziek

Davide Bellotta en Budy Mokoginta

Muziekcompositie

Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta

Decorontwerp

Sammy van den Heuvel

Kostuumontwerp

Sanne Reichert

Lichtontwerp

Bart Verzellenberg

Dramaturgie en dramaturgisch advies

Angelique Willkie
Julian Vogel, Guido Jansen

Datum do 23-09
Tijd 20:30 - 21:31
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum vr 24-09
Tijd 20:30 - 21:31
Genre Dans
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum za 25-09
Tijd 20:30 - 21:31
Genre Dans
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum zo 26-09
Tijd 16:00 - 17:01
Genre Dans
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren