TB Punch

TB Punch

Een stel mannenpinguins

Speels Young Blood Theater

In Een stel mannenpinguïns ontmoeten twee stellen elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar te maken moeten de stellen niet alleen omgaan met elkaars angsten en vooroordelen, maar vooral ook met die van henzelf.

In korte scènes zijn we getuige van anderhalf jaar gepieker en geworstel. Kunnen ze de verwachtingen en patronen waarmee ze zijn opgegroeid achter zich laten en elkaar zo dicht naderen als nodig is?

Een stel mannenpinguïns is lichtvoetig en inhoudelijk, speels en actueel, dramatisch en poëtisch. Auteur Maaike Bergstra heeft de persoonlijke zoektocht van een lesbische vrouw met een kinderwens vertaald in een in een actueel theaterstuk. Tegelijk weet ze de personages zo vorm te geven, dat ze algemeen aansprekend en heel herkenbaar zijn. Dit doet ze door vier totaal verschillende personages op te voeren die ieder een andere kijk hebben op ouderschap, hun identiteit en het leven.

Over TB Punch

Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk. PUNCH bestaat uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers die allemaal in dienst staan van deze nieuwe Nederlandse toneelteksten en schrijvers. PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers. 

'Een stel mannenpinguïns gaat over onconventioneel ouderschap bij homoseksuele stellen. Haarfijn weet Bergstra in alledaagse situaties een grote onderliggende frictie bloot te leggen. Onder de oppervlakte schreeuwen haar dialogen pijn, woede en ontluikend ongemak.'

NRC

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. De nieuwe theaterteksten die TB Punch op de planken brengt, zijn het perfecte voorbeeld van voorstellingen waarbij ‘het nieuwe’ of ‘jonge’ niet altijd op toneel zichtbaar is, maar het wel degelijk een grote rol speelt in de totstandkoming van een stuk. Tof dus dat we ze aan dit lijstje kunnen toevoegen! 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!

Cast

Leendert de Ridder, Eline van Gils, Adina Macpherson en Peprijn Korfage

Regie

Loek de Bakker

Schrijver

Maaike Berstra

Datum vr 29-03
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 28-3-2024 om 20:30 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou