Ragazze Quartet & The Crossing, David T. Little / November Music

Ragazze Quartet & The Crossing, David T. Little / November Music

November Music

‘Vertel me wat je eet, en ik vertel je wie je bent.’ Een gevleugelde uitspraak van schrijver en professioneel smulpaap Jean Anthelme Brillat-Savarin. Eten en voedsel nemen sleutelposities in binnen de westerse maatschappij. Iedereen denkt er vrijwel dagelijks aan en het bepaalt ons hele wezen. In zijn nieuwste muziektheaterproject Sin-Eater belicht de Amerikaanse componist David T. Little de rol van macht en onze passie voor eten. 

Een ritueel muziektheaterwerk dat geworteld is in de mysterieuze vertelling van de Zondeneter. Dit is een aloude praktijk waarbij brood op de borst van een welvarende overledene wordt gelegd. Het brood zou de zonden van de dode absorberen. Een armoedzaaier uit de sloppenwijken werd dan opgezadeld met de akelige taak om dit brood te consumeren en zo de zonden van de rijkaard over te nemen.

In dit muziektheaterwerk onderzoeken Little en regisseur Jorinde Keesmaat de verwevenheid van onze zonden en ons lijden. Voor zijn rijke libretto put Little uit verslagen van de historische Zondeneter-praktijken en ontwapenende, eigentijdse getuigenissen van vrouwen, soldaten, arbeiders uit de voedselindustrie, zorgmedewerkers en social-mediaspecialisten.

David T. Little staat bekend om zijn welluidende, direct toegankelijke muziektaal en baanbrekende operaprojecten. Zijn multimediaopera Soldier Songs werd alom geprezen door de pers. Door The New Yorker werd hij omschreven als ‘een van de meest verbeeldingsrijke, jonge componisten van Amerika.’ Zijn muziek werd al omarmd door de Carnegie Hall, de Houston Grand Opera, LA Philharmonic en het Holland Festival.

Voor de internationale productie Sin-Eater werkt Little voor de eerste keer samen met de Nederlandse regisseur Jorinde Keesmaat. Zij is dit jaar aangesteld als eerste stage director bij het productiehuis van Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. De muzikale uitvoering is in handen van het Amerikaanse kamerkoor The Crossing. Het drie Grammy’s-winnende koor staat onder leiding van Donald Nally en krijgt gezelschap van het altijd avontuurlijke Nederlandse Ragazze Quartet.

In samenwerking met Muziekgebouw aan ’t IJ.

Datum vr 10-11
Tijd 21:00 - 22:15
Genre Muziek
Prijs € 20,00 NM Normaal
€ 10,00 NM Festivalpas
€ 10,00 NM tot 30
Bestel tickets

Ook interessant voor jou