Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Rikkert van Huisstede

Rikkert van Huisstede

Boys won't be boys

Rikkert van Huisstede

Rikkert van Huisstede

Boys won't be boys

Rikkert van Huisstede

Rikkert van Huisstede

Boys won't be boys

Rikkert van Huisstede

Rikkert van Huisstede

Boys won't be boys

Boys won’t be boys is een wervelende collage van jongens en mannen. Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of vertellen in wisselende samenstelling over hun persoonlijke levens. Ze laten zien dat het stoer is om je (als man) kwetsbaar op te stellen en doorbreken hiermee de welbekende stereotypen. Deze theaterhappening met echte mensen was vorig seizoen al met veel succes te zien en opende vele ogen.
 

Mannelijkheid is iets waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Homo, hetero, man, vrouw of anders, iedereen verhoudt zich tot wat er van mannen (en vrouwen) wordt verwacht. Het is daarom gek dat ‘gender’ wordt gezien als iets voor gemarginaliseerde groepen. Is het niet juist succesvol om als man je mannelijkheid te bevragen?

"We mogen er trots op zijn dat we open zijn, lief of flamboyant. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn lang niet zo groot als we onszelf wijsmaken”, aldus de ontwapenende initiator Rikkert van Huisstede. 

Of je nou hetero of homo, aseksueel of biseksueel, bouwplaatsmanager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of dragqueen bent, niemand past precies in het hokje “man”. De spelers van Boys won'tbe boys weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar.

Voorproefje?
Dat kan! Via het speciaal daarvoor ingerichte telefoonnummer. Bel 06-42280481 voor een tipje van de sluier, een voorproefje van de voorstelling (24/7 bereikbaar).

Rikkert van Huisstede
Rikkert van Huisstede zingt liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij studeerde aan het Conservatorium van Haarlem en was drie jaar op tournee met Herman van Veen. Nu is hij presentator, artistiek leider en producent van de voorstelling Boys won’t be boys. Daarmee probeert hij meer ruimte te creëren voor jongens en mannen – een poging om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen. Hij heeft een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde en een zangstem met een enorm bereik.


Deze voorstellingen zijn verplaatst van 2 en 3 december naar 2 en 3 juni.  

Boys won't be boys bij Theater 2020

Studententip!

"LET’S GO - Deze boys moet je gezien hebben. Boys won’t be boys is gemaakt voor én door jonge mensen. Met nieuwe ideeën. Goede ideeën. Over de dagelijkse verwachtingen en in een hokje geplaatst worden." - Merel (marketingstagiaire en student)

Goedkoop naar de film of het theater? Dat kan in de Verkadefabriek!
Beter! Plof, aan het einde van de dag, neer in de filmzaal - kost je maar 8 euro. Of ga naar de beste cabaretiers, fijnste concerten en de nieuwste generatie dans- en theatermakers voor een tientje. Daarvoor of daarna (of allebei) bestel je een goed koud biertje in het café. We zien je wel verschijnen!  

De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. 

Alles over Studentenkorting
Studententip!

In de pers

"Met zijn collage/maatschappelijke beweging/happening/theatervoorstelling heeft Rikkert een krachtig middel in handen om mensen bij elkaar te brengen."

Theaterkrant

Het Parool

"Van Huisstede is een innemende performer, en durft zijn persoonlijke urgentie aan een breed maatschappelijke engagement te verknopen"

"Herkenbaar, eigentijds, prikkelend, en eerlijk. [...] Een goede mix van sterke performers."

Jury Amsterdam Fringe Festival

Credits

Samenstelling, regie:

Rikkert van Huisstede

Cast

Allard Medema, Anne Chris van Doesburg, Barry de Bruin, Bas Mastboom, Brandon Delagraentiss, Ezra Fieremans, Ferhat, Frans Blokhuis, Jasper Albinus, Jay Gemale, Jorrit de Vries, Lars Brinkman, Leyla de Muynck, LitoMabjaia, Marc Alberto, Marleen Hendrickx, Matthijs Rijsdijk, Redouane Amine, REINDIER, Rene Strik, Thijs Bloothoofd, Willem Wits (in wisselende samenstelling)

Publiciteitsbeeld

Ernst Coppejans

Scènefoto's

Bas de Brouwer

Datum do 02-06
Tijd 21:00 - 22:30
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Datum vr 03-06
Tijd 21:00 - 22:30
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Laatste tickets
Ga verder met bestellen Account activeren