Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Rosa da Silva

Daar moet je heen

Reprise

Rosa da Silva

Daar moet je heen

Reprise

Rosa neemt je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug.

Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.


Zorg voor een geldig coronatoegangsbewijs
Sinds 25 september geldt voor alle bezoekers van de Verkadefabriek dat een coronatoegangsbewijs nodig is om ons te bezoeken. De 1,5 meter is komen te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. Hier lees je er alles over. 

Iets meer over Rosa da Silva

Rosa da Silva won op het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- en de publieksprijs. In 2021 ontving Rosa een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zo ver is. Daarnaast is Rosa bekend van haar hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling.

Datum vr 22-10
Tijd 20:30 - 21:40
Genre Cabaret
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren