Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Samir Calixto

Dito Aeneas Us & All

Choreograaf en danser Samir Calixto concentreert zich in Dido Aeneas Us & All op ons voortdurende verlangen naar onze wederhelft en de merkwaardige paradox van de constante staat van eenzaamheid die hiermee gepaard gaat.

In deze nieuwe voorstelling definieert het accepteren van iemands eenzaamheid een persoonlijke reis van de choreograaf om een bewuster mens te worden. Twee dansers – Samir Calixto zelf en zijn vaste danseres Camilla Montesi - zullen deze fysieke reis ondernemen, waarbij de intensiteit van de dans de vele tinten van liefde zal onthullen. Een diepgaande zoektocht naar de uiterste betekenis ervan.

De opera Dido en Aeneas, rond 1688 geschreven door de Engelse componist Henry Purcell, is een mijlpaal in zowel de muziekgeschiedenis als de westerse cultuur. Geïnspireerd op de boeken V en VI uit Vergilius' Aeneas, beschrijft de opera de tragische liefdesgeschiedenis tussen de twee mythische personages. Purcell’s epische werk confronteert onze beperkte visie op romantische liefde met een bredere, universele liefde. Een liefde die besloten ligt in wederzijdse vrijheid en het begrijpen van onze plaats in een groter geheel. Een thema dat vaker terugkomt in het oeuvre van Samir Calixto. Het is de transformatie van Dido en Æneas (jij en ik) naar Us (wij als een samenleving) & All (wij als deel van alles wat om ons heen, boven en voorbij ons bestaat).

Na het succes van M met Mahler als inspiratiebron en W, waarbij Wagner en zijn Tristan en Isolde het startput van Calixto’s dansreis vormde, is de Braziliaanse choreograaf opnieuw in de Verkadefabriek te zien.


Dido Aeneas Us & All is een coproductie van Matter Affects (NL), Scenario Pubblico (IT), Schouwburg De Lawei (NL)/ Steptext Dance Project (DE) en Dansverkstæðið (IS)

Credits

Concept, choreografie, decor en kostuums:

Samir Calixto

Performers

Samir Calixto & Erika Poletto

Lichtontwerp

Pavla Beranovà€

Dido and Aeneas van Henry Purcell

Datum wo 16-03
Tijd 20:15 - 21:15
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Datum do 17-03
Tijd 20:15 - 21:15
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren