Souad

Souad

Ayten Amin

16+
Film

Het verhaal speelt zich af in een van de Egyptische steden in de Nijldelta, een plek waar de religieuze tradities botsen met de technologische vooruitgang

Dit conflict wordt belichaamd in Souad, een jonge vrouw die moeite heeft een evenwichtig leven te leiden. Met haar vrienden en familie hanteert ze de conservatieve waarden die van haar worden verwacht. Achter gesloten deuren en op sociale media verzint ze een beeld van zichzelf dat ze veel interessanter en opwindender vindt. Dit leidt tot een online relatie met een zekere Ahmed, met wie ze gepassioneerde berichten deelt. Maar als Ahmed plotseling haar liefdevolle berichten niet meer beantwoord en Souad zich niet meer wil conformeren aan de heersende normen en waarden slaat het noodlot toe. 

Rabab, de 13-jarige zus van Souad, gaat op zoek naar Ahmed die in Alexandrië blijkt te wonen. Zij confronteert hem met het laatste, schrijnende bericht dat Souad op haar telefoon voor hem heeft achtergelaten. Ayten Amin's speelfilmdebuut is geen tirade tegen het kwaad van sociale media of de onderdrukking van religieuze gemeenschappen. De camera observeert alle waarheden. Religie is voor veel mensen in Egypte nog een bron van kracht, ook al zetten de religieuze tradities het leven van Souad onder druk. Evenzo geven de telefoon, die haar gezicht permanent lijkt te verlichten, en de sociale media haar zowel vreugde als verdriet.

Een ijzersterke, beklemmende film

Filmkrant

Regie

Ayten Amin

Cast

Bassant Ahmed, Hussein Ghanem

Genre

Drama

Land

Egypte

Releasedatum

17-11-2022

Tijdsduur

96 min.

Kijkwijzer

16+

Datum wo 07-12
Tijd 16:40 - 18:20
Genre Film
Prijs € 10,50 Normaal
€ 9,50 Supporter
€ 8,00 Student Verkoop start 6-12-2022 om 16:40 uur
Bestel tickets

Nu ook te zien op picl!

Souad thuis kijken? Bekijk deze film vanaf je eigen bank via picl

Bekijk
Nu ook te zien op picl!