Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Special Vrouw & Identiteit

Special Vrouw & Identiteit

Special Vrouw & Identiteit

Special Vrouw & Identiteit

Special Vrouw & Identiteit

Special Vrouw & Identiteit

Special Vrouw & Identiteit

Special Vrouw & Identiteit

Op 17 juni vindt het inmiddels zo succesvolle VVAO-filmfestival weer plaats in de Verkadefabriek.

Ditmaal giet de VVAO het festival in een nieuwe vorm: een hele dag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zo is er de gelegenheid om niet alleen twee films te bekijken, maar om daar ook op te reflecteren en elkaar ontmoeten en inspireren. De inleider/moderator is filmmaker/trainer Annelotte Verhaagen. VVAO staat voor vrouwen met een hogere opleiding. 
Het thema voor deze dag is: Vrouwelijke Waarden.

 

PROGRAMMA

10.00 uur            Inloop met koffie & thee 
10.30 uur            Start film 1: Turn your body to the sun (aansluitend Q&A met regisseur Aliona van der Horst)
12.30 uur            Lunch 
13.30 uur            Start film 2: Maternal (speciale voorpremière)
15.00 uur            Korte pauze
15.15 uur            Workshop “Vrouwelijke waarden in beeld“ o.l.v. Annelotte Verhaagen
Geïnspireerd door wat we vandaag gezien en gehoord hebben, gaan we in kleine groepjes aan de slag met het zelf creëren van iconische beelden van vrouwelijke waarden. Hierbij heb je een smartphone (met een beetje extra geheugenruimte voor foto en video) nodig.
16.15 uur            Einde Workshop

TURN YOUR BODY TO THE SUN

Het ongelooflijke verhaal van een Sovjetsoldaat die in de Tweede Wereldoorlog gevangen werd genomen door de Nazi’s. Zijn dochter Sana probeert via zijn dagboeken en verschillende persoonlijke en openbare archieven het spoor van haar zwijgende vader terug te volgen, om te begrijpen wat hem maakte tot de man die zij als kind kende. Terwijl ze Sana op haar zoektocht vergezelt, spit regisseur Aliona van der Horst filmarchieven uit om sporen te vinden van de miljoenen Sovjetsoldaten die in de vuurlinie lagen van oorlogvoerende dictators; zij die erbij waren maar uit het verhaal over de mondiale oorlog werden weggelaten. Langzaam ontvouwt zich zo een verhaal dat zestig jaar stilte doorbreekt. Turn your body to the sun gaat 16 juni in Nederlandse première.

Na de film heeft Annelotte Verhaagen een gesprek met regisseur Aliona van der Horst. Vragen uit de zaal zijn welkom. Aliona van der Horst is documentairemaker. Ze is geboren als dochter van een Nederlandse vader en een Russische moeder en in Nederland opgegroeid. Haar films werden veelvuldig bekroond.

TURN YOUR BODY TO THE SUN

MATERNAL

Speciale voorpremière

Maura Delpero's Maternal toont ons een wereld waarin twee vormen van moederschap - de alleenstaande moeder en de heilige, spirituele moeder - botsen. De film speelt zich af binnen de muren van een zogenaamde Hogar, een religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders in Buenos Aires en volgt drie vrouwen: zuster Paola, een jonge Italiaanse non die op het punt staat haar religieuze geloften af te leggen, Luciana, een tienermoeder die moeite heeft voor haar dochter te zorgen, en Fatima, een andere tienermoeder met een jonge zoon, die zwanger is van haar tweede kind. Alle drie worstelen ze op hun eigen manier met de implicaties van het moederschap. Maternal gaat op 4 augustus in Nederlandse première.

MATERNAL
Datum vr 17-06
Tijd 10:00 - 15:05
Genre Film
Prijs € 57,50 Normaal
€ 55,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren