Tarik Moree en Tim olivier Somer

Het Wim Sonneveld-Complex

Met livemuziek Young Blood

Twee jonge mannen strijden om de beste vertolking van de legende Wim Sonneveld. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving. Het Wim Sonneveld-Complex is een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld. 

‘Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent. 
Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.’ 

Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar twee: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier.

Samen met de driekoppige band The Sunfields onderzoeken ze of je anno 2023 wel theater kunt maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen? Na een succesvolle zomer op Theaterfestival de Parade komen Tarik Moree, Tim Olivier Somer en Daniël ‘t Hoen nu met de avondvullende voorstelling in het theater.

"De voorstelling Het Wim Sonneveld-complex is een hit. Geestig en knap."

de Volkskrant

"Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt. Samen met de driekoppige band The Sunfields, leveren Moree en Somer boeiend theatraal vuurwerk af dat onderzoekt of en hoe het verleden vorm kan krijgen in het nu."

Theaterkrant

De makers

Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) studeerden in 2018 af van de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Met hun afstudeervoorstelling My Dinner With… waren zij Het Debuut 2018 van Via Rudolphi. In 2019 maakten ze de succesvolle Paradevoorstelling KUNST. Voor al deze voorstellingen werkten zij nauw samen met Daniël ‘t Hoen (1993) als regisseur en mede-maker. In hun werk zoeken ze naar absurditeit, maar ook naar een manier om het publiek zelf een spiegel voor te houden. Dankzij hun vriendschap bestaat er een diepe verbinding die altijd voelbaar is. In 2022 maakten Tarik en Daniël tevens bij Via Rudolphi Producties, samen met Laura De Geest, Fun and Games, het eerste deel van een drieluik over de liefde.

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Wim Sonneveld, young? Mmm nee, Wim niet inderdaad. Maar Tarik Moree en Olivier Somer wel en deze jonge makers zijn bovendien dit seizoen toe aan hun tweede avondvullende programma - dubbel young dus wat dat betreft! 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas

Concept en spel

Tarik Moree, Tim Olivier Somer

Regie

Daniël ‘t Hoen

Co-regie

Kim Karssen

Tekst

Tarik Moree, Tim Olivier Somer, Daniël ‘t Hoen

Muziek

The Sunfields: Chaïm Luijmes, Tim Seeger, Sven de Kok, Jimi van Egmond

Foto's

Sofie Simao

Datum do 16-05
Tijd 20:15 tot 21:35
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 15-5-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Laatste tickets
Datum vr 17-05
Tijd 20:15 tot 21:35
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 16-5-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
15118
17407
17408
17409

Ook interessant voor jou