Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Lisette Ma Neza

Lisette Ma Neza

Your daughter heals wounds

Weinigen verstaan de kunst van het helen. Maar taalkunstenaar Lisette Ma Neza [1997] weet wonden met woorden te dichten. Your daughter heals wounds is een theatrale mix van dichtkunst, muziek en dans.

In de rozige, roezige en rebellerende teksten van Lisette Ma Neza gaan vechtlust en porseleinigheid altijd samen. Dat geldt ook voor Your daughter heals wounds, een muzikaal en ritmisch gedicht over krassen, littekens en de noodzaak om hardleersheid te doorbreken – of gaan we er van generatie op generatie mee door? Het is een rakende voorstelling, waarin Ma Neza laat horen hoe we zonder taal kunnen spreken. Steun verlenen drie muzikanten – Indra Diallo [helende harp], Peter Somuah [trompet] en Pape Seck [percussie] – en de dansers Giovanni Pisas, Revé Terborg en Birgit.

Met haar performance Die meisje van Brussel veroverde ze Boulevard 2021. Applaus kreeg ze ook voor haar performance- en tekstkracht in Hier zijn we koningen|Verzwegen Geschiedenis [2022] van Het Zuidelijk Toneel en The Black Archives. In deze voorstelling zet Lisette een weggemoffelde familiegeschiedenis uit Rwanda vol in het licht. Ze studeert film in Brussel en won zilver op het wereldkampioenschap Poetry Slam 2019 in Rio de Janeiro.

Datum do 11-08
Tijd 19:00 - 19:50
Genre Theater, Dans, Muziek, Woord, Theater
Prijs  
Info & tickets
Datum vr 12-08
Tijd 19:30 - 20:20
Genre Theater, Dans, Muziek, Woord, Theater
Prijs  
Info & tickets
Datum za 13-08
Tijd 19:00 - 19:50
Genre Theater, Dans, Muziek, Woord, Theater
Prijs  
Info & tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Poëzie en zang Lisette Ma Neza
Muziek Indra Diallo, Peter Somuah, Pape Seck
Dans Giovanni Pisas, Revé Terborg, Birgit Mogelijks
Muzikale versterking Neil Akenzua, Orville Breeveld
Scenografie Absa Sissoko