Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Lost Dog en Ben Duke

Lost Dog en Ben Duke

A Tale of Two Cities

Lost Dog en Ben Duke

Lost Dog en Ben Duke

A Tale of Two Cities

Liefdevol uitbenen. Dat flikt theatermaker en choreograaf Ben Duke met mythes en klassieke romans, zoals Romeo en Julia van Shakespeare. Nu gaat Charles Dickens fors op het hakblok. Zijn A Tale of Two Cities verandert in een verrukkelijke mix van spel, dans en live camerawerk.

Ze staan op honderdduizenden boekenplanken, de klassiekers A Christmas Carol, Oliver Twist en David Copperfield van Charles Dickens [1812-1870]. Minder bekend is A Tale of Two Cities, over de sociale onrust in Londen en Parijs eind achttiende eeuw. Een verhaal over vlammende revolutie, fakkelende liefde, schroeiende wraak. 

Ben Duke en zijn gezelschap Lost Dog gooien graag wat extra olie op het vuur. In hun A Tale of Two Cities maakt de jonge Lucie Manette een filmdocumentaire. Omdat ze geen eigen herinneringen aan de Franse Revolutie heeft – ze was nog een ukkepuk – organiseert ze een bijeenkomst met vier familieleden. Maar de wilde verhalen die Lucy te horen krijgt, doen pijn aan haar oren: haar ouders moesten halsoverkop uit Frankrijk vluchten en haar opa zat achttien jaar gevangen in de Bastille. Om over de verzwegen liefde nog maar te zwijgen. Of er toch een boekje over opendoen? Let’s do it, grijnst Ben Duke.


Op donderdag 11 augustus om 20.30u met audiodescriptie. Er is een introductie voorafgaand aan de voorstelling, waarin je kennis maakt met het decor en de acteurs. Aanmelden via: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

It’s a work that deserves to be widely seen, not only by dance audiences or Dickens fans.

The gueardian
Datum wo 10-08
Tijd 20:30 - 22:10
Genre Theater
Prijs  
Info & tickets
Datum do 11-08
Tijd 15:00 - 16:40
Genre Theater
Prijs  
Info & tickets
Datum do 11-08
Tijd 20:30 - 22:10
Genre Theater
Prijs  
Info & tickets
Ga verder met bestellen Account activeren