Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Theater Artemis

Dansen is lekker ritmisch bewegen op muziek

Met een cast van louter 40-plussers waagt Theater Artemis zich voor het eerst aan een dansvoorstelling. Een hachelijke onderneming. Zeker voor deze jonge doelgroep. We zullen ons dan ook zo veel mogelijk proberen in te houden. Dat zal niet makkelijk zijn. Opgezweept door de aanstekelijke beats van Toben Piel (Les Trucs), aangevuurd door een flitsend lichtplan en in swingende outfits zullen we erg ons best moeten doen. Een stiekem danspasje is toch snel gemaakt. Maar we weten het: we stinken, we bewegen onhandig en we zijn ook zeker niet sexy! Daarom beloven wij plechtig: er zal niet gedanst worden. Erewoord.

Jetse Batelaan houdt ervan om het theater en de mensen die zich daar verzamelen onder de loep te nemen. In De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014) maakte hij het publiek onderdeel van de voorstelling door het napraten van de acteurs. In (.....) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (2020) vertaalde hij de argwaan, twijfel en angst van het theaterbezoek letterlijk. Zie een puber maar eens mee te krijgen naar het theater. Ze voelen zich de les gelezen, verveeld of in verlegenheid gebracht door de mensen, meestal de volwassen, om zich heen. Ze zijn grillig en strijdbaar. Maar zijn respect voor hen is groot en dat is wat Jetse drijft in zijn theater.

Huisgezelschap Theater Artemis
Theater Artemis maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Artistiek leider Jetse Batelaan werkt bij Theater Artemis aan een indrukwekkend oeuvre en won afgelopen jaren diverse prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater.

Credits

Regie

Jetse Batelaan

Spel

Elias De Bruyne, Tjebbe Roelofs, Esther Snelder

Muziek

Toben Piel

Decorontwerp

Jetse Batelaan en Eva Koopmans

Kostuums

Liesbet Swings

Dramaturgeie

Marcus Dros, Anna Wagner

Coproductie

Theater Artemis & Künstlerhaus Mousonturm, in de context van Tanzplattform Rhein-Main

Datum vr 06-05
Tijd 20:30 - 21:45
Genre Theater
Prijs € 10,00 Normaal
€ 8,50 Supporter
€ 8,50 Kind
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren