Dr. Jazz

Dr. Jazz

Theater na de Dam/Club Duif

Club Duif duikt in het leven van een vooraanstaand Luftwaffe-officier die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog, tegen het beleid van zijn naziregime in, ontpopte tot ambassadeur en beschermer van de jazz. Hij noemde zichzelf: Dr. Jazz.

Als theatermaker Daniël van Duijvenbooden een foto vindt waarin zijn liefde voor historie en jazz in één beeld zijn gevangen, besluit hij op onderzoek te gaan naar het verhaal erachter en volgt het spoor terug tot aan de plek waar die foto is gemaakt. Bijgestaan door drie muzikanten en omringd door geluidsdragers zoals spraakrecorders, bandrecorders, radio’s en platenspelers, neemt hij je mee op zijn reis vol persoonlijke inzichten en onverwachte ontmoetingen; van Jules Deelder tot Stanley Kubrick en van Joseph Goebbels tot Django Reinhardt.

In Dr. Jazz komen storytelling, livemuziek, geluidskunst en film samen in een vorm die het midden houdt tussen het ouderwetse hoorspel en de hedendaagse podcast, live op de theatervloer. 


Dr. Jazz is een coproductie van de Verkadefabriek en Werkplaats Walhalla.
 

Club Duif

Club Duif is een samenkomen van makers in verschillende disciplines geïnitieerd door -de van oorsprong Bossche- theatermaker Daniël van Duijvenbooden en bestaat voor deze gelegenheid verder uit sound-/filmmaker Tim Ewalts, trompettist Bram van de Glind en pianist Jelle Willems.

Theater Na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. 

Theater Na de Dam benadert elk jaar theatermakers met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling willen maken die een actueel perspectief biedt op de Tweede Wereldoorlog en de wereld van vandaag. Ook maakt Theater Na de Dam jaarlijks een theaterprogramma met de NOS dat op 4 mei op televisie wordt uitgezonden. Daarnaast vormen jongerenvoorstellingen een onderdeel van Theater Na de Dam.

Datum wo 03-05
Tijd 20:15 - 21:00
Genre Theater
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 2-5-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets
Datum do 04-05
Tijd 21:00 - 21:45
Genre Theater
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 3-5-2023 om 21:00 uur
Bestel tickets

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Het jonge makerscollectief dat deze voorstelling voor Theater Na de Dam maakt, past natuurlijk helemaal in dit straatje!

Is Young Blood iets voor jou? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

 

Ja! Vertel me meer over die pas.
Young Blood