Theater Rotterdam

Theater Rotterdam

A case for the existence of God

Bejubeld Topcast Theater

Erik Whien brengt met A Case for the Existence of God een hartroerend pleidooi voor hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt.

In dit nieuwe stuk van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee vaders ontstaan. Twee mannen die op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen hebben, behalve dat ze beiden grandioos te grazen worden genomen door het leven. Die tegenslag is de basis voor een connectie waar misschien wel iets groots, of goddelijks, in verscholen ligt. 

De twee alleenstaande vaders (gespeeld door Emmanuel Ohene Boafo en Bram Suijker) vechten voor de voogdij over hun dochters. De één kampt met geldproblemen, de ander met ingewikkelde adoptieprocedures. Beiden gaan na alle problemen uit het verleden, nu ook nog eens gebukt onder de voortdurende angst in hun vaderschap te mislukken. In A Case for the Existence of God onderzoeken de mannen op een empathische manier hoe hoop te houden en connectie aan te gaan wanneer teleurstelling hen bijna verlamt.

Must-see heartbreaker of a play” - New York Times 

Na de successen van Verdriet is het ding met veren en Slachthuis vijf, brengt regisseur Erik Whien de eerste Nederlandse bewerking van deze bejubelde voorstelling naar het theater. 

Tekst

Samuel D. Hunter

Regie

Erik Whien

Spel

Emmanuel Ohene Boafo, Bram Suijker

Vertaling

Vera Morina

Scenografie

Marloes en Wike

Lichtontwerp

Julian Mailwald

Kostuumontwerp

Rebekka Wörmann

Datum vr 26-01
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 25-1-2024 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum za 27-01
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 26-1-2024 om 20:30 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou