Theater Rotterdam/Zarah Bracht

Theater Rotterdam/Zarah Bracht

I'd rather die

Fysiek Theater

Je hebt een keuze: geef je je over aan de ander of kies je voor jezelf? En wat als die laatste betekent dat je een afgrond in moet springen? Wat als je zo gewend bent om je aan te passen dat een keuze voor jezelf het meeste pijn doet?

I’d rather die onderzoekt wat er gebeurt wanneer vrouwen losbreken van verwachtingspatronen en wat ze ervoor nodig hebben. 

Geïnspireerd door de bekende eindscène uit de cultfilm Thelma & Louise, bespiegelt Zarah Bracht in deze gewelddadige, groteske en krachtige voorstelling op verzet dat tot in het extreme wordt doorgevoerd: de twee vriendinnen, Thelma en Louise, komen klem te zitten tussen de afgrond en politieagenten. Ze besluiten zich niet over te leveren maar door te gaan, en ze rijden met volle overgave de afgrond in: een absoluut verzet tegen een systeem dat niet voor hen ontworpen is.

Haar eerdere voorstelling Children of Happyland (2021) toonde hoe vermijding en zucht naar harmonie leiden tot een ondraaglijke staat van geweld tegen jezelf. I’d rather die borduurt voort op dit onderzoek en focust op verzet en confrontatie. Hoe steek je een middelvinger naar het systeem op? En is dat wel genoeg? Welke kracht schuilt er in het delen van geweldsfantasieën tegen het patriarchaat? 

Na Wholesale Destruction, Being wrong and how to admit it (BNG Theaterprijs 2021 nominatie) en Children of Happyland, is I’d rather die de vierde voorstelling van regisseur Zarah Bracht onder de vleugels van Productiehuis Theater Rotterdam.

Datum di 31-10
Tijd 20:15 - 21:45
Genre Theater
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 30-10-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets

Concept en regie

Zarah Bracht

Kostuumontwerp

Carly Everaert

Video en lichtontwerp

Hendrik Walther

Decorontwerp

Jette Vogel

Regie assistent

Flora Nacer

Componist & Zangcoach

Shishani

Ook interessant voor jou